Google Maps hijst witte vlag in China

30 maart 2011 om 11:59 door R. Goossens
Google Maps hijst witte vlag in China

Google stopt met de dienst Google Maps nadat China een nationale campagne tegen online kaartendiensten heeft gelanceerd. Dat meldt The Next Web. Een woordvoerder van het Chinese Nationale Kaarten Agentschap bevestigt dat de internetgigant nog geen licentie heeft.

Een Chinese website meldde gisteren dat Google nog steeds geen aanvraag heeft ingediend voor een licentie om online kaarten te mogen tonen, hoewel de deadline morgen al verstrijkt. Het zou een gevolg zijn van de marktdominantie van het Chinese bedrijf Baidu.

Opvallend is dat ook Baidu oorspronkelijk ook als zoekmachine begon. Op het gebied van online kaarten breidt de site nog uit. Er zijn maar 105 bedrijven die op internet kaarten mogen laten zien. Het Finse Nokia is er daar één van. Google weigert op het nieuws te reageren.