*

Weer fraude Windesheim

Weer fraude Windesheim

Studententen van de Zwolse hogeschool Windesheim hebben de afgelopen tijd volop kans gekregen om op internet aan de tentamenvragen te komen die ze volgende week moeten maken. De zogenaamde Toetsbank stond door een ICT-fout open. Die is inmiddels na een intern onderzoek dichtgezet, aldus een woordvoerster van de school.

Windesheim reageert hiermee op informatie van studenten aan Sp!ts. Tentamens voor onder meer de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening zouden circuleren onder studenten. Het gaat hierbij om de vakken Ontwikkelingspsychopathologie, Ethiek en Rekenen.

De tentamens voor de studenten kunnen desondanks gewoon doorgaan. Docenten zijn hard aan het werk gezet en de toetsen die circuleren zijn opnieuw gemaakt, meldt de woordvoerster van Windesheim. De school betreurt het lek, maar is blij dat er nu tijdig actie ondernomen kon worden.

Niet alle toetsen zouden door het ICT-lek naar buiten zijn gekomen. Een student meldt dat de toets Ethiek gewoon in de printer lag. Slordig van de leraar dus.

Eerder dit jaar kwam de school ook al in het nieuws wegens tentamenfraude. Studenten toonden website GeenStijl dat het, ondanks verscherpte controles na eerdere fraudezaken, ‘kinderlijk eenvoudig’ was om te frauderen met tentamens. Surveillanten vroegen weliswaar om identificatie maar er werd niet streng gecontroleerd of de student ook de naam op zijn paspoort invulde op het antwoordpapier. Hierdoor konden studenten tentamens voor elkaar maken. Voor de verscherpte controle lukte het De Telegraaf zelfs om een universitair afgestudeerde een tentamen voor een hbo-student te laten maken.

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

J. Jonker | 31-10-11 | 08:29 | 2 reacties

Reacties

fijn hè allemaal die ICT-tokkies, verdienen bakken vol met geld en zorgen er meteen voor dat de docenten extra werk hebben, geweldig die zogenaamde vooruitgang........ net of docenten niet zoveel te doen hebben.

 • geheelonthouder
 • |
 • 31-10-11
 • |
 • 08:37
 • |
 • Quote
 • |

En dan kun je gelijk zo'n relaas van een 'lector' aan het windesheim niet meer serieus nemen; http://nos.nl/audio/306700-ongeluk-op-a2-is-een-vrij-uitzonderlijk-geval...

 • Prof.Drs.Ing.B
 • |
 • 31-10-11
 • |
 • 10:28
 • |
 • Quote
 • |
Bezig met verzenden!

Videos

Das Kapital

 
 

Column

@MeesterBart

Gekleed in pak ontving ik gisteren mijn nieuwe klas. Mijn trouwdag moet nog komen en ik ga ook niet...
meer >

 

Babes

Crime op Spitsnieuws

LIEVV