*

'24 examens gestolen op Ibn Ghaldoun'

'24 examens gestolen op Ibn Ghaldoun'

Op de middelbare school Ibn Ghaldoun in Rotterdam zijn mogelijk maar liefst vijfentwintig eindexamens gestolen. Dat meldt de Onderwijsinspectie. Het zou gaan om het vmbo-examen Engels, havo-examen economie en de vwo-examens Nederlands, Engels, wiskunde-b, natuurkunde, geschiedenis, aardrijkskunde en Arabisch. Het Openbaar Ministerie meldt dat het drietal wat vast zit voor het stelen van de examens, deze mogelijk in en rondom Rotterdam heeft verkocht. Daardoor zou er sprake zijn geweest van voorkennis over de inhoud van de eindexamens, buiten de eerdergenoemde scholengemeenschap.

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft ondertussen aangekondigd dat iedereen die de examens heeft ingezien voordat deze werden afgenomen, zich bij de rector van zijn of haar school moet melden. "Ik raad iedereen aan van deze regeling gebruik te maken, alleen dan bestaat de mogelijkheid om een examen opnieuw te maken", aldus Dekker. "Dat zal niet geheel zonder consequenties zijn, maar leerlingen die voorkennis hadden en geen gebruik maken van de regeling, lopen een heel groot risico. Als zij ontdekt worden, heeft dat verstrekkende gevolgen", zo spreekt de staatssecretaris. Leerlingen hebben tot komende vrijdag 18.00 uur de tijd om zich te melden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

J. Peters | 12-06-13 | 18:41 | 18 reacties
 • OM zwijgt over Ibn Ghaldoun

  OM zwijgt over Ibn Ghaldoun

  Momenteel onderzoekt het Openbaar Ministerie de diefstal van eindexamens op de islam... BINNENLAND

 • Onderzoek naar uitslagen eindexamens

  Onderzoek naar uitslagen eindexamens

  De Onderwijsinspectie gaat onderzoek doen naar de uitslagen van de eindexamens van d... BINNENLAND

Reacties

Ik raad de staatssecretaris ervoor te zorgen dat alle betrokken docenten en de directie per direct opsodemietert (indien van toepassing naar het zand van herkomst)

 • arikanari
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 18:58
 • |
 • Quote
 • |

Net een interview gezien met de ex-directeur, vervolgens leraar natuurkunde, die op non-actief is gesteld, omdat zijn zoon wordt verdacht van het stelen van examens. Als je 'm hoort praten trek je ál je wenkbrauwen een decimeter op. Hij moest worden ondertiteld, want er kwam geen goed geformuleerde Nederlandse zin uit. Hoe moet iemand, die zó slecht Nederlands spreekt, in het Nederlands natuurkundeles geven aan en leerlingen voorbereiden op examens ... in het Nederlands? En heeft hij wel een onderwijskundige opleiding? Of is het een gewezen semi-laborant die ergens cuvetjes en petrischaaltjes stond schoon te wassen? Een zij-instromer, die wel dacht dat-ie dat kon, les geven?
Maak van die school gewoon een internaat, dan is het probleem opgelost. Die hoeven schijnbaar tóch nergens aan te voldoen, dus dan kunnen ze de examens als huiswerk meegeven en is iedereen nog vóór de ramadan geslaagd.

 • Chupacubra
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 19:08
 • |
 • Quote
 • |

[@Chupacubra | 12-06-13 | 19:08]

Zoiets ongeveer ja;++

 • Hendrikaatje
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 19:38
 • |
 • Quote
 • |

Vanaf de eerste vermoedens zou al duidelijk moeten zijn dat alle examens zijn verdonkeremaand, dat die school na de incidenten in het verleden nog überhaupt bestaat is te wijten aan een achterover leunende inspectie want tja, ze zouden weer eens boos kunnen worden.  

 • hoocheecoochee
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 19:56
 • |
 • Quote
 • |

Wat een gehaktballen. Deze gestolen examens zijn vandaag de dag gewoon over internet gegaan. Maar wat eigenlijk moet gebeuren heeft zo'n logistieke impact op scholen, ivm dronken dropjes in Chersonisos en La Planja, dat het terugroepen van alle leerlingen onbegonnen werk is. Vandaar dat ze met dit soort halfzachte maatregelen komen. Die school is ernstig over de schreef gegaan en moet sluiten. 

 • Berend Boxemrekker
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 20:09
 • |
 • Quote
 • |

[@Chupacubra | 12-06-13 | 19:08]
Inderdaad, dat die vent als onderwijzer voor de klas kan staan.

 • Ploertendodert
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 20:47
 • |
 • Quote
 • |

[@Chupacubra | 12-06-13 | 19:08]
plempte net al zoiets op "examens hoeven niet over" , heb het net ook gezien op uitzending gemist en moest met de ondertiteling mee lezen . 


 • moof
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 21:15
 • |
 • Quote
 • |

24 maar? Da's nog niks vergeleken bij het aantal gestolen scooters in het fietsenhok!

 • Breinstein
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 21:41
 • |
 • Quote
 • |

[@Breinstein | 12-06-13 | 21:41]
Lol maar vast niet hun eigen fietsenhok ;)
Voor de rest + veel :)


 • zalikheteenszeggen
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 21:55
 • |
 • Quote
 • |

Maar Moslims stelen toch niet ?

Gelieve sluiten deze school, een school verbonden aan welke religie dan ook is de waanzin ten top!
Onderwijs en religie gaan niet samen!
Daarbij zou ik graag zien dat alle moslims de EU zouden verlaten!

 • zalikheteenszeggen
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 21:56
 • |
 • Quote
 • |

Een eindexamen Arabisch, gewoon omdat Nederland niet islamiseert.

 • De wezel met de integraalhelm
 • |
 • 12-06-13
 • |
 • 23:02
 • |
 • Quote
 • |

Hoorde net op de radio dat docenten van deze school in vorige jaren, ingevulde examenwerk van leerlingen op enkele punten hebben verbeterd alvorens het na de eindbeoordeling ging. 
Kijk, in die warme landen is omkoping, corruptie en handjeklap heel normaal.
In NL krijgen wij steeds meer ambtenaren afkomstig uit die warme landen, dus het is een kwestie van wennen.

 • pitabroodje
 • |
 • 13-06-13
 • |
 • 00:45
 • |
 • Quote
 • |

[@zalikheteenszeggen | 12-06-13 | 21:56]

'daarbij zou ik graag zien dat alle moslims de EU zouden verlaten'
zullen wij het niet eens omdraaien, vanuit de ogen van onze moslim-medeburgers gezien.
'daarbij zou ik graag zien dat alle niet moslim-Nederlanders NL zouden verlaten'
Het is een kwestie van wennen en acceptatie - over 10 jaar is dit vanzelfsprekend.
Onze linkse overheid is dit nu aan het voorbereiden.

 • pitabroodje
 • |
 • 13-06-13
 • |
 • 00:53
 • |
 • Quote
 • |

VWO-eindexamen Arabisch....bestaat dat echt?

 • Geertje W
 • |
 • 13-06-13
 • |
 • 08:43
 • |
 • Quote
 • |

Net als je denkt dat moslims niets meer kunnen doen om hun reputatie nog meer te verzieken, krijg je zoiets!!

 • MrsHoffman
 • |
 • 13-06-13
 • |
 • 09:59
 • |
 • Quote
 • |

Wanneer grijpt men in wbt het Ibn Ghaldoun. Deze school heeft al járen een dubieuze reputatie, meerdere malen met sluiting bedreigd, en wordt diezelfde tijd mede dankzij de continue aanwezigheid van PvdA in de R'damse gemeenteraad met hulp van de gemeente 'een nieuwe kans' geboden. Dit móet toch de druppel zijn Coolsingel?!

 • A. Zudervici
 • |
 • 13-06-13
 • |
 • 10:17
 • |
 • Quote
 • |

[@Geertje W | 13-06-13 | 08:43]
Zeker wel, het is de moedertaal van het islamitische volk, aangezien het de taal is van hun heilige sprookjesboek de koran.

 • lemmy
 • |
 • 13-06-13
 • |
 • 10:20
 • |
 • Quote
 • |

Deze frauduleuze school moet direct gesloten worden. Foutieve subsidies mogen ook direct teruggevorderd worden. Wel een typische Nederlandse struisvogelpolitiek dat men onderkent dat er zoveel examens gestolen zijn, maar niet besluit om alle examens over te laten doen. Dit hele examenjaar in Nederland heeft dankzij de Islamitische Ibn Ghaldoun school een nare bijsmaak. Ik denk dat de politiek wel aanvoelt dat indien zij alle examens over laten doen, dit onherroepelijk zal reflecteren op de Islamitische bevolking in Nederland. Maar ja, het kwaad is al geschied, en de politiek heeft in plaats van correct gehandeld weer politiek "correct" een compromis gezocht om louter de Moslims te beschermen. Het grote plaatje van Nederland wordt met de dag een minder aangename...En Wilders heeft vwb de gevaren van de islamisering en het EU/euro debacle tot nu toe gelijk gekregen. Alleen kunnen zijn tegenstanders dat moeilijk accepteren.

 • poldi
 • |
 • 13-06-13
 • |
 • 15:56
 • |
 • Quote
 • |
Bezig met verzenden!

Videos

Das Kapital