*

UPDATE Libische minister naar Londen

UPDATE Libische minister naar Londen

De Libische minister van Buitenlandse Zaken genaamd Moussa Koussa is na een bezoek aan buurland Tunesië doorgereisd naar Londen. Dat heeft het Tunesische staatspersbureau TAP woensdag gemeld. Koussa was maandag aangekomen in Tunesië. Wat hij daar kwam doen, is niet bekend.Een woordvoerder van het Libische regime zei dat Koussa voor een "diplomatieke missie" in het buitenland is en verzekerde dat de minister niet is overgelopen. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken liet in een reactie weten dat het niets weet van Koussa's reis en dat de bewindsman geen afspraak heeft in Londen.

Koussa is een vertrouweling van leider Muammar Kadddafi en geldt als de architect van het verzoenende beleid dat Libië tot voor kort voerde. Daardoor kwam het land na jaren van uitsluiting en sancties weer op de kaart te staan als gesprekspartner van veel westerse landen.

Update 23:05
Moussa Koussa heeft toch zijn functie neergelegd en is uitgeweken naar Londen. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt. Koussa zou het regime van de Libische leider Muammar Kaddafi niet langer willen vertegenwoordigen wegens de aanvallen van de regeringstroepen op burgers.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

| 30-03-11 | 22:19 | 0 reacties

Videos

Das Kapital