*

Luchtaanvallen kostten VS al half miljard

Luchtaanvallen kostten VS al half miljard

De kosten van de Amerikaanse luchtaanvallen boven Libië bedragen nu al meer dan 550 miljoen dollar (390 miljoen euro). Dat meldde de Amerikaanse admiraal James Stavridis vandaag tijdens een zitting van de Senaat in Washington.Stavridis verwacht dat de kosten in de komende weken nog met zeker 40 miljoen dollar zullen stijgen. Met name de Tomahawk kruisraketten zijn verantwoordelijk voor de hoge kosten van de operatie in het Noord-Afrikaanse land.

De raketten kosten 1,5 miljoen dollar per stuk en de VS hebben er tot nog toe 192 afgevuurd. De andere deelnemende landen in de coalitie lanceerden in totaal zeven Tomahawks.

Admiraal Stavridis heeft een leidende rol in de coalitie die sinds anderhalve week operaties uitvoert boven Libië. Doel is de bescherming van burgers in het Noord-Afrikaanse land.

De topmilitair maakte ook nog bekend dat het Amerikaanse leger tot nu toe 455 van de in totaal 602 lasergeleide projectielen heeft afgevuurd op doelen in Libië.

Tot dusverre voerden gevechtsvliegtuigen van landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië vooral bombardementen uit op zware wapens en commandocentra van de Libische dictator Muammar Kaddafi.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

| 29-03-11 | 22:19 | 0 reacties

Videos

Das Kapital

 
 

Column

James Worthy

Op het strand was het fijn voetballen. Twee tegen twee. Ismail en Ahed tegen Zakaria en Muhammed....
meer >