*

UPDATE Saab stopt tijdelijk productie

UPDATE Saab stopt tijdelijk productie

Saab, dat onderdeel is van het Nederlandse Spyker Cars, is tijdelijk gestopt met de productie, omdat er niet genoeg onderdelen zijn. Het ingehuurde reclamebureau Lowe Brindfors is ook gekapt met de samenwerking. Ze hebben sinds december geen cent meer gezien. Dit meldden Zweedse media vandaag.Openstaande rekeningen zouden ook van belang zijn bij de productiestop. Dit stelt een woordvoerder van de belangrijkste werknemersbond bij Saab.

Spyker-voorman Victor Muller zegt tegen de Zweedse radio dat er "geen grote problemen zij", al wordt daar wel voor gevreesd. Muller laat ook weten dat de productiestop tijdelijk is.

Vrijdag werd ook al bekend dat directievoorzitter van Saab, Jan Ake Jonsson, na 40 jaar actief te zijn geweest bij Saab, stopt. Ook werd het autobedrijf al tot de orde geroepen door de Zweedse staat. Die wil voorkomen dat de problemen bij Saab zorgen voor economische schade bij de belastingbetaler.

Update 11:03
De productie is slechts kort onderbroken geweest en draait inmiddels weer op volle toeren. De betalingsproblemen die er zijn, verwacht men spoedig op te lossen. Saab stelt dat het genoeg geld heeft om aan de directe financiële verplichtingen te voldoen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

Mark | 30-03-11 | 08:59 | 0 reacties

Videos

Das Kapital