*

Column: thee

Column: thee

Als artiest kun je kiezen: je gaat op assertiviteitscursus of je koopt een waterkoker. Ik heb voor het laatste gekozen. In sommige theaters is het onmogelijk een kop thee te krijgen in de pauze, al vraag je er vier keer om. Nu ben ik dus zelfvoorzienend. En na de voorstellingen is het vooral een kwestie van Je Plaats Kennen.Pas bestelde ik na afloop van mijn optreden een kop thee in de foyer. “Dat is dan 1,70” zei de barvrouw terwijl ze het kopje op de bar zette. Ze was van middelbare leeftijd, ze leek me best aardig. Met mijn liefste lach vertelde ik dat ik net had opgetreden. “In de kleine zaal”, voegde ik er bedeesd aan toe, om voor haar de blunder wat te verzachten. We kunnen immers niet allemaal weten wie er die avond heeft opgetreden, en zeker niet in de kleine zaal.

“Ja, zeg, vanavond opgetreden,” antwoordde de bardame geirriteerd, ”dat kunnen ze allemaal wel zeggen, meisje.” Dat er recht tegenover de bar vier posters van mij op A0-formaat hingen liet ze maar even buiten beschouwing. Met een nijdig gebaar pakte ze de kop thee en zette deze achter de bar. Mocht ik op het idee zijn gekomen de thee van de bar te grissen en ermee weg te sprinten, dan had zij dat nu alvast voorkomen. Ik denk dat het al heel vaak was gebeurd, dat ze artiesten met illegaal verkregen drank achterna moest rennen door de foyer.

Mijn portemonnee lag nog in de kleedkamer, dus ik vroeg of het op rekening kon. “Nee, dat kan niet!” Spuwde ze uit. “Je krijgt drank als dat door de artiestenbegeleider wordt besteld. Anders betaal je 1,70. Dat zijn hier de regels.” Ze was als een broedse gans die haar nest verdedigde. Als ik me niet vergiste begon ze zelfs geniepig naar me te blazen.

Na veel gebakkelei heb ik uiteindelijk een kop thee kunnen bemachtigen. Maar ik ben nu toch maar eens aan het googelen op assertiviteitscursussen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

| 30-03-11 | 13:39 | 0 reacties

Videos

 
 

Column

James Worthy

Op het strand was het fijn voetballen. Twee tegen twee. Ismail en Ahed tegen Zakaria en Muhammed....
meer >