*

Kink FM-dj's beginnen Pinguin Radio

Kink FM-dj's beginnen Pinguin Radio

Feest voor de liefhebbers van alternatieve muziek. Medewerkers van Kink FM zijn een nieuw digitaal radiostation begonnen. Onder andere Kink FM-dj Erwin Vogel en VanKatoen-frontman Bazz Barnasconi staan aan het roer van Pinguin Radio.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving dat de zender 1 oktober begint met uitzenden, zal de zender pas 1 januari écht van start gaan. "Vanaf 1 oktober gaan we non-stop muziek draaien, maar aan het begin van het nieuwe jaar zullen ook DJ's te horen zijn", aldus Bazz in een interview met Spitsnieuws.nl. Voorlopig heeft de zender geen aspiraties om naar de kabel te gaan en zullen de uitzendingen via de website te beluisteren zijn.

Het nieuwe radiostation wordt volledig bekostigd door twee diehard Kink FM-luisteraars, die het zonde vonden dat de radiozender uit de lucht gaat. Het tweetal steekt een enorme bak geld in het station. Hierdoor kan het station vier mensen in vaste dienst nemen. De oprichters staan overigens niet op de loonlijst en van subsidie is geen sprake. Bazz: "Ik wil niet afhankelijk worden van subsidies. We doen dit echt, omdat we muziek tof vinden."

Opzoek naar nieuw talent
Naast Vogel en Barnasconi zullen nog enkele oudgedienden van Kink FM (Diederik van Zessen en Flip van de Enden) achter de microfoon kruipen, maar het digitale radiostation is naarstig op zoek naar nieuwe dj's. Deze kunnen gewoon vanuit huis werken. Pinguin Radio zorgt voor de apparatuur en software om de radioshow in de lucht te krijgen. Bazz: "Dj's mogen twintig procent van hun muziek zelf bepalen, de rest komt uit onze bak."

Om hierover geen gezeik met Buma/Stemra te krijgen, is vooraf al gesproken met belangenbehartiger van muziekauteurs. "We willen niet net als 538 een slag in de nek krijgen, dat we achteraf nog moeten betalen. Bij ons zijn de kosten helder." Volgens Bazz was Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur en manager PR en Communicatie van Buma/Stemra, erg enthousiast over het initiatief en is hij bereid hier en daar een oogje toe te knijpen.
 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

| 29-09-11 | 10:28 | 2 reacties

Reacties

-weggejorist-

 • .:G:.
 • |
 • 29-09-11
 • |
 • 10:51
 • |
 • Quote
 • |

Goede zaak! Veel beter dan bende op 3FM enzo. Heb het wel een keer gehad met die Opa van giel, die kudttelefoon en dat irritante liedje waarmee je je dag begint.

 • Sep Splatter
 • |
 • 29-09-11
 • |
 • 11:00
 • |
 • Quote
 • |
Bezig met verzenden!

Videos

 
 

Column

@MeesterBart

Gekleed in pak ontving ik gisteren mijn nieuwe klas. Mijn trouwdag moet nog komen en ik ga ook niet...
meer >

 

Babes

Crime op Spitsnieuws

LIEVV