*

Panodrama voor toerist

Panodrama voor toerist

Het beroemde Panorama van de Bollenstreek is opgeborgen in kisten. Dit is het gevolg van een langslepend conflict tussen de eigenaren van het doek. De toerist is nu de dupe.Het toeristisch hoogseizoen begon dit jaar zo mooi voor Panorama TulipLand: niemand minder dan de legendarische voetbaltrainer Louis van Gaal opende afgelopen zaterdag de tentoonstelling.

Van Gaal doopte recht voor het 260 vierkante meter grote panoramaschilderij zijn eigen tulp. Een dag na de feestelijke opening werd het levenswerk van Leo van den Ende - waar hij maar liefst elf lentes en bijna 10.000 uur aan werkte - opgeborgen in kisten.

De ontmanteling van het doek met meer dan 1 miljoen minuscule tulpjes en andere voorjaarsbloeiers is het gevolg van een langslepend conflict tussen schilder Van den Ende en drie mede-eigenaren.

De partijen ruziën over de toekomst van het fleurige kunstwerk. De bollenschuur waar de tentoonstelling plaatsheeft moet namelijk wijken voor de uitbreiding van het Zuid-Hollandse dorp Voorhout.

Lees verder in Sp!ts van vandaag.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

Spits Redactie | 30-03-11 | 07:19 | 0 reacties

Videos