*

Foto's maken slecht voor geheugenSelfie van Katy Perry

Foto's maken slecht voor geheugen

Wie tijdens verjaardagspartijtjes, bruiloften of concerten constant met zijn telefoon foto's maakt, zal op een later tijdstip minder goed de gebeurtenis kunnen herinneren. Dat stellen onderzoekers van de Amerikaanse Fairfield University, zo meldt de Daily Telegraph.

"Mensen pakken om de haverklap een camera om een moment vast te leggen, het punt is dat ze daardoor missen wat er voor hun ogen gebeurt", aldus dr. Linda Henkel. "Omdat personen volledig op de technologie vertrouwen om gebeurtenissen te onthouden, heeft dat negatief effect op het vermogen om te kunnen herinneren."

Tijdens het onderzoek van Henkel werden verschillende studenten in een museum rondgeleid. De proefkonijnen moesten een foto van een kunstobject maken of proberen de kunst te herinneren. Uit de resultaten bleek dat de groep die foto's maakte zich minder goed kon herinneren waar ze naar hadden gekeken dan de groep die enkel de hersenen gebruikte.

Volgens Henkel is het onderzoek representatief. "We hebben de studie zorgvuldig gecontroleerd, zodat deelnemer enkel foto's konden maken van de ter discussie gestelde objecten. In het dagelijks leven worden foto's gemaakt van wat men belangrijk acht, dat zinvol voor mensen is en wat ze willen onthouden."

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

Spits Redactie | 10-12-13 | 12:49 | 4 reacties
 • Darth Vader maakt selfie

  Darth Vader maakt selfie

  Niet alleen mooie actrices delen hun beste kanten van zichzelf op de fotosite Instag... RAAR

 • Zeearend jat camera en maakt selfie

  Zeearend jat camera en maakt selfie

  Een Australische zeearend doet mee aan dé trend van 2013. Het beest stal een camera... RAAR

Reacties

Daar maak je toch de foto's voor. Kun je er later nog eens naar kijken.

 • Dopeydwerg
 • |
 • 10-12-13
 • |
 • 14:24
 • |
 • Quote
 • |

en terug denken, aah, dat was leuk (of niet).

 • teringtubbie
 • |
 • 10-12-13
 • |
 • 17:26
 • |
 • Quote
 • |

[@Dopeydwerg | 10-12-13 | 13:24]
Dat zou je denken. Ik denk echter dat men tegenwoordig vaker fotoos neemt om te delen met anderen. Persoonlijk neem ik al nauwelijks fotoos maar nog minder vaak kijk ik naar fotoos die ik eerder heb genomen.

 • patsterman
 • |
 • 10-12-13
 • |
 • 19:43
 • |
 • Quote
 • |

Ik denk eerder dat de proefkonijnen niet geinteresseerd waren in de kunst.

 • Jehan Addels
 • |
 • 10-12-13
 • |
 • 20:27
 • |
 • Quote
 • |
Bezig met verzenden!

Videos

Meer raar

 
 

Column

James Worthy

Op het strand was het fijn voetballen. Twee tegen twee. Ismail en Ahed tegen Zakaria en Muhammed....
meer >