*

Galavoorstelling blijft uit

Galavoorstelling blijft uit

Het Nederlands Elftal won vanavond in de Amsterdam ArenA wel van Hongarije, maar de na afgelopen vrijdag verwachte galavoorstelling bleef uit. Al won de ploeg van Bert van Marwijk het EK-kwalificatieduel wel met 5-3. Oranje begon sterk aan het duel en kwam al snel op voorsprong via Robin van Persie. Dat was direct de ruststand, want verder gebeurde er niet zoveel in de eerste helft. Veel van de Nederlandse internationals haalden niet hetzelfde niveau als afgelopen vrijdag in het uitduel met de Hongaren.

Direct na rust letten Rafael van der Vaart en Erik Pieters niet op, waardoor Gergely Rudolf de gelijkmaker binnentikte. Enkele minuten later bracht Zoltán Gera Hongarije zelfs brutaal op voorsprong.

Met wat geluk maakte Wesley Sneijder gelijk. Invaller Ruud van Nistelrooy - hij kwam in de rust voor de geblesseerde Van Persie - zorgde vervolgens voor de 3-2. Opnieuw faalde de verdediging, waardoor Gera met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd weer in evenwicht bracht.

De grotendeels onzichtbaar gebleven Dirk Kuijt stelde vervolgens met twee treffers orde op zaken. Vooral zijn tweede, een prachtige, maar volgens de speler zelf onbedoelde, lob, zorgde nog voor opwinding in de slotfase.

Nederland heeft na zes kwalificatieduels het maximale aantal van achttien punten. Zweden, dat na vier duels drie verliespunten heeft, is de enige overgebleven concurrent voor Oranje. Het boekte een 2-1 zege op Moldavië.

Mikael Lustig opende na een half uur de score. In de slotfase besliste Sebastian Larsson de wedstrijd. In de extra tijd haalde Alexandre Soevorov namens Moldavië nog de nul van het scorebord.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

| 29-03-11 | 22:39 | 0 reacties

Videos

 
 

Column

James Worthy

God, wat waren we boos hè? Sodeju, we waren werkelijk waar des duivels op iedereen die...
meer >

 

Babes

Crime op Spitsnieuws

LIEVV