*

Super Bowl strijd tussen Harbaugh-broersJohn Harbaugh en John Harbaugh

Super Bowl strijd tussen Harbaugh-broers

Voor het eerst in de historie van American football staan er twee broers tegenover elkaar in de Super Bowl. Coaches John en Jim Harbaugh leidden afgelopen weekend hun clubs (Baltimore Ravens en San Francisco 49'ers) naar de finale om de Lombardy Trophy.

De San Francisco 49'ers rekenden af met de Atlanta Falcons, 28-24. De Falcons leidden in de wedstrijd met zeventien punten, maar ijzersterke Niner-verdediging en het koele spel van quarterback Colin Kaepernick brachten San Francisco terug in de wedstrijd. Running backs Frank Gore (90 yards) en LaMichael James (36 yards) combineerden voor drie touchdowns.

Makkelijke fieldgoal
De Baltimore Ravens voorkwamen Tom Brady's record-zettende zesde Super Bowl verschijning. Brady en de New England Patriots spelen traditioneel gezien matig tegen de Ravens, die vorig jaar één gemiste vangbal, en een gemakkelijke fieldgoal, van de Super Bowl verwijderd waren. Toen wonnen de Patriots, nu waren de Ravens simpelweg te sterk: 28-13.

Ray Lewis, linebacker en verdedigend captain van de Ravens, speelt in de Super Bowl zijn laatste wedstrijd. Hij kondigde voor de play offs aan met pensioen te gaan, als dit seizoen voorbij is. Lewis kwam terug van een gescheurde triceps en leidt zijn ploeg deze play offs in tackles, met 44 in drie wedstrijden.
 
Lees de dagelijkse verslagen van al je favoriete teams op www.usasports.nl en bekijk dagelijks ESPN America voor alle highlights.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg Spitsnieuws op Facebook!

usasports.nl | 21-01-13 | 12:09 | 0 reacties
  • Atlanta Falcons niet langer winstloos

    Atlanta Falcons niet langer winstloos

    De Atlanta Falcons staan volgende week in de halve finale van de playoffs in de NFL.... SPORT

  • James scoort 39 in winst over Lakers

    James scoort 39 in winst over Lakers

    De Miami Heat wonnen vannacht in Los Angeles van de L.A. Lakers: 99-90. LeBron James... SPORT

Videos