Henk Kamp als verkenner aan de slag

13 september 2012 om 15:32 door M. van Berkel
Henk Kamp als verkenner aan de slag

Vanuit de VVD is Henk Kamp naar voren geschoven om uit te zoeken wat de opdracht voor een of meerdere informateurs zou kunnen zijn bij de vorming van een nieuw kabinet. Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft dat vanmiddag bekendgemaakt.

Volgende week donderdag tijdens een debat in de Kamer zal Kamp verslag doen van zijn bevindingen. Kamp gaat als zogenoemde verkenner aan de slag op verzoek van VVD-leider Mark Rutte, die als winnaar van de verkiezingen het voortouw heeft bij de kabinetsformatie. De andere partijen hebben ingestemd met het voorstel van Rutte.

Reacties

afbeelding van Cola_Heavy

De spanning stijgt.............

afbeelding van Broodtrommeltje

Henk Kamp is een goeie vent.

afbeelding van lindsaylohanaltyd-1

Ik was van plan Kamp te stemmen, maar kon hem helaas niet vinden op de lijst.

afbeelding van taaikossie

Kan hij mooi verslag uirbrengen aan Trix maar dat hebben wij nog niet door geloof ik.

afbeelding van Holymoos

"De andere partijen hebben ingestemd met het voorstel van Rutte."
Dat is ze geraden ook ja. Het grote welles/nietes spel is nu definitief begonnen. Ik hoop dat de 2e kamer kan bewijzen dat de keuze om Trix (die boven de partijen staat) buiten spel te zetten, wel een goede geweest is. Kans op veel geblabla hangt nu wel in de lucht natuurlijk.

afbeelding van clara de k.

Vind hem zo schijnheilig overkomen.

afbeelding van bizonkid

clara de k.| 13-09-12 | 17:00
Dan heb je niet goed gekeken naar die gedegenereerde koppen van jouw eigen partij.
OT: Henk Kamp is één van de bekwaamste en eerlijkste politici op het Binnenhof. Zelfs omringd door fanatieke linkse interviewers blijft hij steevast fier overeind. Zal nooit vergeten wat hij zei over Pechtold. Gevraagd wat hij van Pechtold vond keek hij hem strak aan en zei: "U bent geen liberaal. U bent een sociaal-democraat."
Pechtold zei meesmuilend dat hij dat een compliment vond maar hij was niet blij.
Kamp is goudeerlijk.
http://www.youtube.com/watch?v=2-U-H1oIUP8

afbeelding van Holymoos

+veel! @ bizonkid
Die man is zeker capabel genoeg!

afbeelding van Hobie

Hadden ze geen onpartijdige verkenner kunnen aanstellen? Bijvoorbeeld eentje die gemotiveerd is een kabinet zonder de vvd te onderzoeken. PvdA, SP, CDA en D66.
Ik hoop dat Samsom zijn rug recht houdt en dat CDA en D66 hun verantwoordelijkhed zullen pakken.

afbeelding van lindsaylohanaltyd-1

Partijdige verkenner? Hobie, zoek eens op hoe ons land werkt.

afbeelding van Julius

Hobie
|
13-09-12
|
22:47
Onpartijdige verkenners bestaan niet.
Ongeacht de 'kleur' van de verkenner, hij zal in deze situatie toch echt eerst kijken naar de mogelijkheid van een coalitie van VVD en Pvda. Deze 2 partijen hebben geen derde partij nodig om tot een meerderheid in de TK te komen. Hoe meer partijen een coalitie vormen hoe instabieler de coalitie is. Daarom ligt het onderzoeken van een coalitie van PvdA, SP, CDA en D66 niet erg voor de hand. Sinds 1980 (oprichting CDA) hebben nooit meer dan 3 partijen een coalitie gevormd. Voor die tijd was dat wel mogelijk omdat de christelijke partijen altijd met elkaar optrokken en gezien konden worden als 1 partij.
In principe is geen derde partij nodig, maar omdat er ongetwijfeld ook gestreefd zal worden naar een meerderheid in de Eerste Kamer komt als enige (reële) mogelijkheid het CDA in beeld. VVD, Pvda en CDA hebben samen in de TK én in de EK een ruime meerderheid. VVD, Pvda en D66 hebben GEEN meerderheid in de EK. De 2 andere combinaties VVD-Pvda-SP en VVD-Pvda-PVV lijken mij uitgesloten.
Al met al is het heel simpel. Het wordt VVD-Pvda-CDA. Geen Paars derhalve en ook niet erg links.

afbeelding van Alian

ja natuurlijk sturen ze zo'n fanatieke RAT erop af!