Genoeg nitraten voor Winterswijk

10 oktober 2012 om 15:14 door J. Kruse
Genoeg nitraten voor Winterswijk

In Winterswijk is de politie bezig met een onderzoek naar de herkomst van zeker 93 dozen met nitraten. Die dingen zijn zo illegaal als het maar kan. De politie heeft al negen minderjarige jongens verhoord, maar er wordt vermoed dat er nog meer jongens zijn die nitraten in huis hebben.

De zaak kwam aan het licht toen de politie vorige week een 15-jarige Winterswijker naar zijn identiteitsbewijs vroeg. Het jochie wilde zijn ID pakken, maar vergat dat hij een zak vol nitraten in zijn jas had zitten. Die viel er dus uit.

Nog meer nitraten
Wat er gaat gebeuren met de Winterwijkse kwajongens is een zaak voor justitie. Feit blijft echter dat klanten van de Winterwijkse handelaars zich niet druk hoeven te maken over hun portie nitraten. Wie even zoekt op Twitter komt - ruimschoots voor oud en nieuw -  tientallen handelaren tegen die  illegaal vuurwerk verkopen.

Twintig knallers voor een schijntje? We hebben een paar aanbiedingen voor u opgesnord. Scrollt u maar!

Reacties

afbeelding van flowert

Zoveel aanbieders.
Wanneer komt er nou eens een artikel van de consumentenbond naar de beste nitraatbommen?

afbeelding van amfetamine

Vuurwerk, en vooral het illegale is vertier voor iedereen. Lekker dingen opblazen, beetje baldadig zijn met nieuwjaar is mooi. Zolang je niet gaat liggen kloten met die dingen is het goed, goed geinvesteerd belastingsgeld

afbeelding van s-double-u-i-c-h

Amateurs, echte knallen krijg je met carbid, en nog goedkoper ook!

afbeelding van CO10

ik snap heel de ophef om het illegale vuurwerk niet zolang je niks vernielt of vertiert prima toch? als het aan mij ligt gebruiken ze dynamiet who cares?

afbeelding van Sleepwalker

Gewoon 3 maanden voor oud en nieuw naar Duitsland gaan niets aan het handje.
Lekker schieten.

afbeelding van JamesF

sssssss... bam
sssssss... bam
sssssss... baamm

Kutvuurwerk

afbeelding van brutegast

Alleen die dieptebom was te zacht. Voor de rest aardig spul.
Even de wet aanpassen en het is nier meer illegaal.

afbeelding van Kelele Nyingi

Al te veel toestaan past niet bij een betuttelende en repressieve overheid.

afbeelding van Hendrikaatje

Begrijp niet wat er illegaal aan dat vuurwerk is wat in andere €U lidstaten vrij te koop is.

afbeelding van none6484

Wat maakt het nou uit dat er hier nitraten zijn en wat is de nieuwswaarde hiervan?

Je kunt beter gewoon goede voorlichting geven, dan weten mensen tenminste waar ze mee bezig zijn.

Nitraten zijn niet gevaarlijk zolang je weet wat het doet en ze op de juiste manier behandeld.

De gemiddelde hond is nog onvoorspelbaarder en gevaarlijker en veroorzaakt ook nog eens meer overlast.

afbeelding van ikheballetijd

ieder jaar bereid ik me al dagen voor op die klere herrie en dat is niet zo zeer het ergste maar dat tuig moet zonodig de vuilcontainers en vuilnisbakken vol gooien met vuurwerk zodat politie en brandweer weer volop actief moet zijn.en dan heb ik het nog niet eens over onze huisdieren.het hele vuurwerkgebeuren is weer een reden voor onvolwassen etterbakjes om in groepjes zoveel mogelijk ellende te veroorzaken .en de ouders maar zeggen dit moet toch kunnen.de ouders van nu zijn waarschijnlijk geen stuk verstandiger blijkt wel.waarschijnlijk zijn de meesten ook wel tokkies families vermoed ik.

afbeelding van none6484

Iedere dag weer bereid ik me voor op die klere blaffende honden en dat is niet zozeer het ergste, maar die baasjes die gewoon de speel en voetbalveldjes vol laten schijten zodat de gemeente weer volop actief moet zijn met schoonmaken. En dan heb ik het nog niet eens over onze dokters die bij allerlei wonden infecties moeten voorkomen voordat er nog meer doden en ergere verwondingen vallen.
Dan heb je ook nog eens die mafkezen die hun hond gewoon in de tuin laten liggen waarbij de hond het verschil tussen een inbreker en een postbode niet inzien. De families die die beesten bezitten zullen ook wel een soort tokkies zijn vermoed ik.

afbeelding van bert

@ikheballetijd.
mischien heeft u alle tijd om even voor 2 maand op een onbewoond eiland te gaan wonen.

afbeelding van Veenstra

@ s-double-u-i-c-h

HAHAHAHA, carbid is voor boeren.

afbeelding van tikky

dr is geen mooier werk dan vuurwerk

afbeelding van Sleepwalker

@ ikheballetijd

Afvalcontainer in de schuur? Check!
Brievenbus verwijderen? Check!
brievenbus in deur dichtspuiten met pur? Check!

afbeelding van MeinKraft

Iedere dag weer bereid ik me voor op de overlast van die klere katten en dat is niet zozeer het ergste maar dat tuig dat zich eigenaar noemt moet zonodig die beesten buiten laten zodat andere bewoners zelf maar zien om te gaan met de geleden schade.en dan heb ik het nog niet eens over onze andere huisdieren.het hele kattengebeuren is weer een reden voor aso's om te doen alsof er niets aan de hand is omdat ze bang zijn dat ze straks gevraagd wordt hun viervoetige sluipmoordenaar en tevens straattuig binnen te houden.en de eigenaren maar zeggen dat het mijn probleem is omdat ik geen stenen muren van 6 meter hoog om m'n tuin heb.de eigenaren zijn waarschijnlijk net zo dom als hun eigen kat blijkt wel.waarschijnlijk zijn de meeste katteneigenaren gewoon tokkies voor wie het teveel werk is rekening te houden met andere bewoners vermoed ik.

afbeelding van s-double-u-i-c-h

@ Veenstra Ken mie niks schelen, 't knalt veul harder en kost gain drol.

afbeelding van Hendrikaatje

s-double-u-i-c-h | 10-10-12 | 23:12
hier hé je gewoon geliek