Studenten raken OV-Jaarkaart kwijt

29 oktober 2012 om 18:59 door R. Visser
Studenten raken OV-Jaarkaart kwijt

Studenten raken hun gratis OV-Jaarkaart vanaf 2015 kwijt. In ruil daarvoor krijgen ze nog wel een kortingskaart. Die wordt voortaan ook verstrekt aan mbo'ers. Dat hebben VVD en PvdA afgesproken in het regeerakkoord, dat vandaag is gepresenteerd.

Verder spraken partijen af dat er vanaf 2014 een sociaal leenstelsel komt en de basisbeurs voor bachelor- en masterstudenten dus verdwijnt. De aanvullende beurs blijft wel bestaan, volgens VVD en PvdA om de toegankelijkheid tot het onderwijs te garanderen.
 
Ook wordt er 20 miljoen euro vrijgemaakt om onbedoelde effecten van het vrijgeven van het collegegeld voor een tweede studie te compenseren. De verstrekking van gratis schoolboeken wordt teruggedraaid, iets wat per saldo 185 miljoen euro oplevert.

Reacties

afbeelding van teringtubbie

ofte wel, leren is alleen nog voor de rijken weg gelegd.
dus laat de werkeloosheid maar groeien.

afbeelding van geheelonthouder

vanaf 2016 alleen nog rijke die studeren, 1 gelukje, de lessen over hoe de Middeleeuwen waren herhalen zich vanzelf....

afbeelding van d.darko

Be-la-che-lijk

afbeelding van arikanari

En allemaal dankzij die internationale bankiers kliek

Binnenkort ook in Nederland.
Studenten met schulden, die amper zijn af te betalen.
 ]
Het sprookje, investeren in je toekomst, moet maar eens afgelopen zijn!
 
http://www.asa.org/policy/resources/stats/default.aspx

Precies wat de E.U. maffia wil ... goedkope ongeschoolde arbeiders die werken voor een hongerloontje. Bedankt VVD en PvdA stemmers voor het compleet naar de tyfus helpen van NL.

Tja, het is gebleken dat studenten slecht kunnen omgaan met verworven vrijheden..

Het einde der tijden is nabij. Ik was zelf altijd wel heul erg blij met die kaart trouwens, erg veel gebruikt dat dingetje.

Zorgtoeslag weg.
OV kaart weg.
Basisbeurs weg.

etc. etc.

Vroeger noemden we dit simpelweg Politique Potentielle.

Hahahahaha, "...de toegankelijkheid tot het onderwijs te garanderen", natuurlijk, afbraak maakt alles zoveel beter toegankelijk.
Nederland Kennisland my ass!
Het is het aloude verhaal. Verkwansel de toekomst van velen om nu lekker te scoren voor jezelf.
Logisch dat er bezuinigd moet worden, maar bezuinigen is iets anders dan kapotsaneren en lastenverhogingen. Bezuinigen is iets anders dan nu al je eigen ramen van de toekomst ingooien. De jeugd heeft de toekomst? Hoe? Met kapot gesaneerde opleidingen waar de vragende markt geen bal aan heeft? Al die scholen gaan voor kwantiteit, niet voor kwaliteit, want kwantiteit leidt tot budget. Dus hoe meer geld je eruit trekt hoe slechter de kwaliteit, hoe meer water er bij de wijn gedaan wordt om aan kwantiteit te komen. Net zolang tot de markt kotst van wat Nederlandse scholen opleveren aan gediplomeerden.
Gooi die kreet 'Nederland Kennisland' maar in de vuilbak, daden spreken luider dan woorden. Zeg gewoon dat je Nederland wilt transformeren in een lage lonen land. Kijken hoeveel er dan nog trappen in het luchtkasteel genaamd "democratie". De wil van het volk, my ass!
Iedereen wil zijn kinderen opvoeden tot kansloze ondergeschikte loonslaaf natuurlijk. Geen papiertjes is automatisch door naar de sociale onderklasse. Ook al ben je slimmer dan Einstein. Want geld regeert. Zwakzinnigen als Bush Jr zijn beter voor de maatschappij omdat zijn pappie wel centjes heeft.
Zo... nu wachten op commentaar van hen die denken dat het allemaal best te doen is ALS je maar dit of dat, terwijl links en rechts alles stelselmatig afgebroken wordt. De enkele garantie die je als student nog hebt is dat je schuldslaaf wordt, want op ieder moment kan er weer een zekerheid, een verwachting, een aanname, worden afgebroken. Gewoon, omdat het kan, omdat ze er mee wegkomen. Maar dat is natuurlijk je eigen schuld. Hoe kon je zo stom zijn om vertrouwen te hebben in wat de politiek je voorspiegeld en daar je toekomst op te baseren. Een tweedehands autohandelaar is nog betrouwbaarder. HRA, pensioen, volksverzekeringen, zorg, alles gaat op de schop. Betalen, betalen, bloeden en uitknijpen en steeds minder daarvoor terug.
De boodschap is duidelijk: zoek het lekker zelf uit, want wij zijn er niet voor jouw als jij ons nodig hebt, maar je moet er wel zijn voor ons als ons dat beter uitkomt. Nou... een betere manier om je toekomst te verkwanselen is er bijna niet.

pff zoveel moeite. hard studeren, net rondkomen weinig geld hebben en daarnaast hard moeten weren als serveerster etc. voor een habbekrats. zodat je daarna het grootste gedeelte van je leven met een studieschuld zit. uiteraard mag je dan ook niet teveel gaan verdienen (tenzij je bij de VVD zit natuurlijk dan kan er wel wat naast verdiend worden) baantjes zullen er niet veel meer zijn waardoor je als Drs. bij een bioscoop mag gaan weren. (ook hier weer tenzij je als PVdA'er bij een of ander zieligheid clubje kunt werken)
.
waarom al die moeite toch? de makkelijkste route?
stap 1. zeg je baan op.
stap 2. bekeer tot de Islam
stap 3. begin willekeurige rechtzaken tegen personen of bedrijven en gebruik het toverwoord alaka.. nee wacht het moderne toverwoord: "discriminatie!" "allah hakbar"word ook goedgekeurd.
stap 4. na je fortuin te hebben verdiend met schikkingen ga je richten op subsidies.
stap 5. vergeet je uitkering niet!
stap 6. wat je wilt hebben kun je nog stelen. als je betrapt word.... dan heb je geluk. een bloedneus is toch al snel goed voor 20.000 euro aan "immateriële schade"
stap 7. even PvdA stemmen en vervolgens verdergaan met stap 3.

afbeelding van geheelonthouder

mooi geschreven @Kuarg..

@Kuarg | 29-10-12 | 19:48
Ja, maar zeg nu zelf, je verhaal doet niet onder voor de gemiddelde reaguurder, het is alleen wat langdradig. En je geeft het zelf al in 1 zin aan: 'maar dat is natuurlijk je eigen schuld.' Zo is 't maar net.

afbeelding van sarko

ingrid
|
29-10-12
|
19:53
|
Misbruik melden
Bent u de echtgenote van Hendrikaatje ?
Zoja , inburgeringscursus was denk ik overbodig bij u
Alterego , effe opzoeken....

Ik krijg inenen een briljante ingeving: als je de studerenden nu een spaarkaart i.p.v. een jaarkaart geeft voor het aantal behaalde punten, misschien worden ze aldus een ietwat meer onvrijwillig gemotiveerd dan die armzalige 0% aan vrijwillige, onsaamhorige motivatie, hetgeen nu het geval is. Geen circus. Het is maar een suggestie voor het bevorderen van het goede verloop m.b.t. het algeheel samenzijn.
Dus een soort van collectieve straf a.h.w. Gewoon om de studenten te laten voelen waar ze mee bezig zijn. Op het moment dat de portefeuille weer een beetje op orde is geraakt, kun je de teugels wat laten vieren. Dat is de idee erachter.
En anders kunnen we -bij wijze van laatste dwangmiddel- altijd nog de plastic handboeien gebruiken.

@ klasos67 | 29-10-12 | 19:20 So true ... :(
.

Al die scholen gaan voor kwantiteit, niet voor kwaliteit, want kwantiteit leidt tot budget.
Kuarg | 29-10-12 | 19:48 |
Dit verschijnsel zie je tegenwoordig in zowat alle industrieën van iedere sector.
Goedkoop scoren op korte termijn met slechte kwaliteit i.p.v. op lange termijn een geweldige reputatie en stabiel budget opbouwen d.m.v. goede kwaliteit dienstverlening of producten.

Het is een beetje een autistisch clubje geworden, tja de selectie procedures..

Kijk, je moet niet denken dat een student aan communicatie doet lol

sarko | 29-10-12 | 20:06
'Bent u de echtgenote van Hendrikaatje ?'
Ben het wel vaak met Ingrid eens; een nadere kennismaking zou aan haar welbesteed zijn, en een verder samengaan zou tot de mogelijkheden kunnen behoren.
Ben echter al gelukkig gehuwd, wat ik niet in de waagschaal wil stellen.
Weet ook niet hoe Ingrid's omstandigheden zijn wat vriend/echtgenoot betreft en zo; waarschijnlijk heeft ze zich ook al gebonden...
Denk dat we het beter kunnen laten zoals het is....

Waar is de goede oude tijd gebleven waar de OV -studentenkaart 7-dagen in de week gratis reizen was:

Toen werd het alleen door de weeks of alleen op zaterdag en zondag gratis reizen!

Studie beurs + aanvullende beurs gewoon:
Nu is het alleen leenstelsel geworden.

Nog bedankt hé Pim Fortuyn voor de gratis OV -studentenjaarkaart:
Vele mensen wisten dat niet hé.

@noorderhaaks.hyves, volgens wikipedia ligt dat iets meer genuanceerd, dacht ik.
'De vaststellingen en uitbetalingen van de studiebeurzen dreigden eind jaren tachtig in het honderd te lopen en dit kostte minister Deetman van Onderwijs destijds bijna de kop.
Pim Fortuyn werd per 1989 door de bestuurders Roel in 't Veld, Carry Hunter en Hans Portheine aangenomen om het uiterst gecompliceerde project van de ontwikkeling en introductie van de OV-kaart te leiden, hetgeen hij succesvol deed.'

We hebben nu een regering in ons maag gesplitst gekregen van landverraders die in opdracht van €U/Brussel studenten tot slaven der banken maakt...
De U voorgespiegelde voorwaarden en rentetarieven zullen als een hypotheek zonder HRA om Uwer nekje hangen en de voorwaarden tijdens en vlak na de studie veranderd ten Uwen nadele.
Opdracht is het creëren van rentekotsende slaven in een systeem waar steeds weer eenzijdige contractbreuk U dwingt door te gaan...
Alle Kunduz partijen hebben zich aan de €U/Brusselse kliek overgeleverd.
U, heeft hier zelf bewust voor gekozen.
U heeft een laatste kans gehad, doch deze niet gegrepen en mag nu de rest des levens op de blaren zitten.

@Daze Veins bedankt voor je toelichting toch blijft het jammer dat het steeds moeilijker wordt voor toekomstige studente te gaan studieren.

Nog even, dan is schuld weer erfzonde.

studenten die VVD of PVDA hebben aangekruist wil ik nu wel horen...
ik vind het wel erg dom om Ov-jaarkaart af te pakken van de studenten..

Dat is nou echt zinloos wegbezuinigen. Levert amper iets op en is bijzonder slecht voor studenten die ver moeten reizen. Voor mij betekent dat dat het goedkoper is om met de auto te gaan dan het OV te pakken, buiten het feit dat het sneller is. Moet je vooral doen, zeker bij een zogenaamd tekort aan technisch opgeleide studenten op WO niveau. We hebben maar drie TU's en die worden dus nu bijzonder onaantrekkelijk voor mensen die te ver weg wonen. Dit is echt een belachelijke maatregel die averechts gaat werken "ach, dat college, dat is maar 2 uur lullen zonder interessante stof, ik skip wel". Een OV kaart is toch wel het minimale wat je studenten kan bieden. Ook dat eindeloze gelul dat studeren hier goedkoop is: nonsens, in België en Duitsland (nota bene onze directe buurlanden) hebben een onderwijssysteem dat vele male goedkoper en beter is. We doen dus iets goed fout. Oh trouwens, waar blijft die kenniseconomie?

afbeelding van poezebeest

fuck school dan maar he

Goede gedaan PvdA, op dit punt toegeven aan de VVD en de studenten naaien en aan de andere kant dat oh zo belangrijke verbod op wilde dieren in de dierentuin binnenhalen ! Dit kabinet is een mix van rechtste rakkers en Greenpeace activisten.

Kuarg | 29-10-12 | 19:48
Goede plemp en prettig te lezen; m'n dank!

Geweldig idee! Laat de scholieren nog meer betalen.

Even serieus, nou ben ik niet hoog opgeleid maar volgens mij gaan er veel meer scholieren spijbelen.

Naar school heen en terug kost al gauw meer dan 5 euro per dag, als zij dit uit eigen zak moeten gaan betalen dan gaan ze echt niet voor minder dan 4 uur les naar school.

Helemaal niet als de lessen zo slecht zijn als nu.
Met docenten die in totaal slechts 15 minuten daadwerkelijk in het klaslokaal zijn van de 4 uur die op het rooster staan.
Of met docenten die alleen maar druk achter hun computer bezig zijn, maar Joost mag weten waar mee (uitleggen doen ze niet, nakijken doen ze ook amper etc..)

Maar wel ondertussen wel miljarden weggooien...

Knoflooksaus | 30-10-12 | 00:57
Owww; in mijn tijd waren de docenten (leraren) de gehele les aanwezig en bezig met lesgeven, uitleggen, controleren of je het gesnapt had en zo.
Tja, dat was 45 jaar geleden....

Het school bestuur bestond uit vrijwilligers met een onkosten vergoeding...

Gewéldig hè. Nou spitsnieuws-reaguurders (zoals het jargon klinkt), met z'n allen lekker VVD stemmen, dan gaat ons land tenminste niet kapot door die "rooie rakkers", hè?
.
Nou, gefeliciteerd. Oprecht. Wees trots op jezelf dat je eraan hebt bijgedragen dat studenten uit minder rijke gezinnen voortaan per direct het huis uit moeten wanneer ze gaan studeren omdat de reiskosten anders te hoog zouden worden. Oeps! Foutje, uit huis gaan wordt óók alleen maar duurder. Heeft de student in kwestie ook nog eens wat lichamelijke kwaaltjes? Oeps, daar gaat al het geld. Jep, een bijbaantje zal moeten. Iedereen moet hard werken, ook studenten. Want studeren stelt niks voor, dat is natuurlijk enkel bier drinken hè.
.
Maar er is ook nog een groep mensen die NIET een bijbaantje naast hun studie kunnen hebben wegens persoonlijke problemen. Hoe komen zij dan aan het geld om hun kamer te betalen, evenals de zorgverzekering, het eigen risico, eten&drinken, aanschaffen voor school, enzovoorts? Studiefinanciering? Ik betwijfel ten zéérste of dat nog voldoende gaat zijn onder dit faal-kabinet.

afbeelding van Ploertendodert

@Smonjirez|30-10-12|04:43
En ondanks die "persoonlijke problemen" kunnen ze wel studeren en later een beroep uitoefenen?

afbeelding van alfred2011

Extra reden om een opleiding te volgen waarin je kans hebt op een baan en eens echt je schouders onder de studie te zetten zodat je minder schulden hebt. Studeren is investeren, kosten gaan voor de baten uit (economie).

Het meest beschamende van dit verhaal -horen, zien, zwijgen- is dat de gemiddelde stadunt, studant, stedunt ik bedoel student denkt: 0+0=1 luizenleven.

Dan zal ik nog maer eens een koekje droppen.. als toch niemand kennelijk is geinteresseerd, dan nog maar een leugen ontrafeld..
-
'Pim Fortuyn werd per 1989 door de bestuurders Roel in 't Veld, Carry Hunter en Hans Portheine aangenomen om het uiterst gecompliceerde project van de ontwikkeling en introductie van de OV-kaart te leiden, hetgeen hij succesvol deed.'
Nu vraag ik me dus af.. wat is er zo uiterst gecompliceerd en te ontwikkelen aan het uitdelen van een zak met geld? LOL word nu alleen ik helemaal ziek en ellendig van ZOVEEL leugens?
Het antwoord is ja. Pim liet zich hier met z'n ijdele kop zo met het eerste kluitje het riet insturen.. MET alle gevolgen van dien.. de kosten dus. Politieke corruptie wordt dat ook wel genoemd. Het medeplichtig maken van dommige, ijdele zgn. 'opstandige' figuren in de politiek. Geef ze een zak met geld. Net zoals meneer de grote staatsman, Greet, die ervoor heeft voor gezorgd 'dat het allemaal vanzelf wel weer goed kwam, als we maar een zondebokje bleven bespringen, echte oplossingen, beste mensen!' Inderdaad is meneer miljonair geworden van z'n pamfletjes, hetgeen ook eens ene meneer de miljonair Hitler in 'stelling' bracht. Welk een toeval!
Hetgeen de studenten nu weer in de problemen heeft gebracht -er werd geen fuckje opgelost: er werd geld van de belastingbetaler omgekeerd op de mensa tafel van de studenten dus- de problemen werden simpelweg op de lange baan geschoven. Geen student die DAAR om maalde. Regeren is immers vooruitzien. Net als denken. Waarvoor denken de mensen nog? Ja krijgt toch een zak met geld. Tot in de eeuwigheid, toch? Oorzaak/gevolg. En nu wegwezen, met je krentenkop.

Tsja. Mijn stiefdochter heeft hier rechtstreeks mee te maken. Nu nog MBO, straks door naar HBO, was het idee. Nu zal ze echter 1) een gigantische lening krijgen, 2) geen geld hebben om uit huis te gaan, maar óók geen geld om thuis te blijven en te reizen.
.
Ik ben vóór een grootschalige demonstratie om te laten zien dat we dit niet pikken. Wie gaat er mee naar Den Haag? Wie helpt mee om ons als !spits lezers te organiseren (via social media?) en dit op touw te zetten??

@Amstel
WAT niet pikken? Dat de studenten zich hebben om laten kopen? En dus corrupt zijn. Vertel me eens, waarom moeten de mensen die werken -en die het OV al lang en breed hebben betaald- eigenlijk voor het reizen naar hun werk betalen? Heb je DAAR al eens over nagedacht, mr. Autistic Alien? Waar baseren de studenten deze prinsheerlijke status op?
DAT wil ik nu wel eens weten. Tenzij de studenten 100% narcistisch bezig zijn, dat zou kunnen..

Studenten met ouders in de middeninkomens worden hier weer snoeihard mee geraakt. Lage inkomens krijgen aanvulling, hoge inkomens kunnen het betalen, het midden is wederom de lul. Geen geld, geen aanvulling, dikke leningen die later terugbetaald moeten worden.

Dazed Veins
|
30-10-12
|
10:11

De meeste werkenden krijgen reiskostenvergoeding, waar lul je in godsnaam over?

@yurp | 30-10-12 | 10:24
Over gratis vervoer misschien en corruptie. In dit geval van de groep studenten als geheel. Nog een koekje voor bij de thee?

@Dazed Veins
Lul niet zo dom en krom. We wilden toch een kenniseconomie in NL? Waarom maken we dan in vredesnaam het studeren voor een grote groep kinderen van lage en middeninkomens vrijwel onmogelijk?
.
Kom nou niet aan met 'bijbaantje'. Neem een stad als Groningen. 30000 studenten. Denk je echt dat zelfs maar de helft een bijbaantje kan vinden?
.
OV is nodig voor studenten. Denk aan stages, maar ook de belachelijk hoge kamerhuren (door tekort aan studentenwoningen) waardoor reizen vaak geen keuze is maar een noodzaak.
.
Daarnaast, eerst 20000 eur moeten investeren in een studie, zonder te weten of je straks idd een goed betaalde baan krijgt is voor velen een te grote gok. Krijgen we straks een overschot aan VMBO/MBO'ers op de markt, gevolg, grote werkeloosheid en stijgende kosten.
.
Denk na voordat je blaat.

@Amstel
Ik stel vast dat je inderdaad autistisch bent, je denkt alleen maar aan je eigen belangen.. en dan komen we weer uit op corruptie he? Doe maar net alsof je alleen op de wereld bent. Probeerde je iets te zeggen, overigens?

@David Veins: Troltrol. Op jou reageer ik dus nog maar één keer.
Dit heeft niets met mijn eigen belangen te maken (studeer ik nog? Nee, werk al jaren fulltime). En dat corruptie, zoek het woord eens op in een woordenboek zodat je weet wat het betekend, en kom dan maar terug

Ik ben verhuist naar de stad waar ik studeer omdat mijn ouders te ver weg wonen, dit is een goede oplossing maar binnenkort ga ik op stage. In het nieuwe systeem betekend dat dat ik 40% korting krijg dus kost het mij 11 euro per dag heen en terug. Een stage kost 20 weken wat neer komt op 1100 euro. Die bedrijven gaan dat niet betalen, die betalen niks dus dat komt voor mijn rekening.

Ik wil graag meer weten over de kortingskaart, hoe ziet deze eruit en om wat voor korting gaat het? Moet je betalen voor deze kaart?
Waarom komt er niet een OV-kaart waar een kleine bijdrage aan verbonden zit, laten we zeggen €35 per maand. Zo hebben de mensen die echt een OV-kaart nodig hebben (zoals mensen met een stage, mensen met een studie in een andere of meerdere steden) een OV-kaart en mensen die het niet nodig hebben hem niet. Eerlijk en simpel

@ Dazed Veins
Jij kan weinig vent, wat een poep komt er uit jouw toetsenbord zeg

@Amstel
Ach ja, dat is waar ook: als iemand anders een andere mening is toegedaan, dan is het verweer van de vleesgeworden student: trol, of dan wel geestelijk gehandicapte, nietwaer?
Okay, maar -wat je eigen geestelijke gezondheid betreft- je zit je zelf volledig het bos in te lullen hierrrr.. by true simple meaning: there is more of us ugly motherfuckers, than you are!
En begrijpelijk dat je nattigheid voelt, nu je je met je vriendjes&vriendinnetjes nog steeds zo omzichtig aan het corrumperen bent binnen deze maatschappij, snap je nog steeds je eigen positie niet, in diezelfde maatschappij. Waarvan akte, niet tot MIJN genoegen, overigens..

voor mij betekend dit per maand 600 euro betalen alleen aan school dus niet op kamers geen leuke dingen meer doen en als ik klaar ben dikke schuld lekker dit. hoop dat rutte II snel valt

Dit heeft een grote impact op het studentenleven, in de studietijd moet je naar theorie leren je sociale vaardigheden verbeteren en uitzoeken wat voor persoon je wil zijn, dit kabinet neemt de financiële mogelijkheden weg om je te ontwikkelen als persoon.

De mensen die de basisbeurs, het wettelijk collegegeld en het studenten ov hebben bedacht waren slimme mensen. We investeren nu een relatief klein bedrag om het volk een opleiding te gunnen en incasseren later gigantisch veel geld uit de hogere belasting inkomsten. Nu komen ze met versie 2.0 je mag het geld lenen en dan komen we het na je studie dubbel terug halen.

Maar hier zit een agenda achter, ik zie op mijn bijbaan het grote verschil tussen de jongeren met een hypotheek en de jongeren zonder. Die met een hypotheek hebben die baan hard nodig en zijn hierdoor allemaal ja knikkers, je voelt de stress en de nervositeit als de baas langs ze staat. De studenten met een bijbaantje of de huurders hebben dit totaal niet, die durven iets te zeggen wanneer er iets niet deugt omdat ze niet alles verliezen wanneer ze ontslagen worden.
De baas heeft liever de onderdaan dan een denkend persoon. Dus wanneer je iedereen overlaad met een berg schuld voordat die naar een baan gaat zoeken dan is die bereid minder salaris te nemen en geen onrust te stoken wanneer er iets niet deugt.

Als iemand mij nu een salaris aanbied van 1600 euro dan vertel ik hem dat ie die baan in zijn hol kan steken, als ik 20.000 euro schuld had zou ik daar heel anders over denken.

Knoflooksaus | 30-10-12 | 00:57 |
Het gaat over studenten. Niet over de middelbare school.

Dazed Veins|30-10-12|11:35|
Ik citeer: ' by true simple meaning: there is more of us ugly motherfuckers, than you are!'

Dat klopt! Er zijn meer domme mensen dan slimme mensen. Dat wisten we allang, maar bij u duurde het wat langer, begrijp ik. Het denken doet nog geen pijn mag ik hopen?

@Phreneticz
Al die slimme mensen bij elkaar verhinderen niet dat -ondergetekende- *Dazed Veins* met ze domme harses hierrr gewoon mensen van repliek kan blijven dienen, ondanks het feit dat meneer geen officieel SN *account* heeft. Voelen we ons alweer overmoedig.. zo vlak na Pol Pot? WAAR is al die euvele *moed* op gebaseerd.. als ik het mij dan TOCH toegestaen is om te vragen? LOL

@Phreneticz
Opmerkelijk feit: de quote: 'there's more of us ugly motherfuckers, than you are!'
Was getekend: Frank Zappa
In de ogen van het Nederlandse studenten(suiker)goed.. een persoon met een IQ van <100, die meneer Frank Zappa. Ach ja wel.. laten we het eens over prestaties/output zullen hebben: 0.0%? Ik wacht wel hoor.. Meneer van Dalen he?
Interessant; ik ben benieuwd wat onze huissociopaat Kelele hiervan zal vinden doen doet *proest*

Tja.... en WAT staat onze inteeldegentiapen -het is natuurlijk niet meer dan wat navelgestaar; dat weten we ZO LANGZAMERHAND wel- nu te wachten, zo vroegen mensen zich dat eensch, ja eensch af.. in een ver verleden? That is. Nu wel.. deze info verkrijgen we hierrrrrrrr!:
https://www.youtube.com/watch?v=nYydAsM2SXw

2 neefjes en nichtje die reizen wat af voor hun studie :stage, praktijk opdrachten, bedrijven bezoeken voor projecten...dat is al niet te betalen straks, dan heb ik het niet eens over de basis kosten van studeren...gewoon lekker in België gaan studeren dat is mijn advies voor de heren en dames...

afbeelding van abisha

er is maar een persoon die hier iets begrijpt, en de winnaar is....

Jaap de aap6322

overige wil ik nog aan toevoegen, lenen leverd geld op, dus willen ze studenten in de shuld krijgen. hoe meer de better.

@abisha | 30-10-12 | 15:34
Als jaap *wots in a name* de enige is die hier iets begrijpt, hoe kun jij dan jaap de harige aap begrijpen? Want dat zou dus betekenen dat er twee mensen 'iets' zouden hebben begrepen wat deze draad betreft. Dat klopt niet, in je eigen woorden, kun je nagaan HOE verschrikkelijk stompzinnig je bent. Logisch: necessity is the mother of invention, in tegenstelling tot flapdrollerij. Levert doorgaans geen nieuwe uitvindingen op. Op welk gebied dan ook. Just saying. Waarvan akte: er komt blijkbaar geen zinnig woord meer uit de hedendaagse student. Alles is verondersteld vanzelf op het bordje te schuiven. Zomaar.. gratis. Tja, labbekakkus kweekt nog geen intelligentsia. Zoveel is me wel duidelijk geworden de afgelopen dagen.

afbeelding van Ultrafox69

Dit allemaal dankzij de VVD en de PvdA de overige partijen worden NIET gehoord.
Oogjes al open SUKKELS.
.
Standaard Nederlands beleid.
.
Oogjes toe en snaveltjes dicht.