Alcoholbeleid voor studenten

4 januari 2013 om 08:29 door M. van Berkel
Alcoholbeleid voor studenten

Buurtbewoners van de Maastrichtse sociëteit De Kaap van studentenvereniging Circumflex zijn de overlast meer dan zat. Ze bepleiten dat de gemeente een speciaal alcoholbeleid voor het groeiend aantal studenten in de stad moet formuleren. Dat meldt dagblad De Limburger.

Vijf jaar geleden sloot de gemeente een convenant om de overlast in het centrum tegen te gaan, maar volgens de buurtbewoners is het een schijnvertoning. Met de beschuldigende vinger wordt gewezen naar de overmatige alcoholconsumptie van de studerenden. Een overbuurman van de sociëteit laat aan de krant weten dat er sinds anderhalf jaar indirecte overlast is ontstaan. Met regelmaat rijden ambulances en politiewagens voor om studenten op te halen.

Het is niet de eerste keer dat studentenvereniging Circumflex van zich laat horen. Enige maanden geleden kwam de club in het nieuws, nadat een bestuurslid dood in de sociëteit werd aangetroffen. In maart 2012 raakte Circumflex in opspraak door een Josef Fritzl-feest dat ze organiseerde.

Reacties

afbeelding van hoocheecoochee

Dat kunnen ze zelf het beste.

afbeelding van Ploertendodert

Zuipen hoort erbij. Het probleem lijkt me eerder dat men tegenwoordig te snel politie+ambulance inschakelt. Van de duizenden gevallen die zat van hun stoel vallen heeft misschien een enkeling medische hulp nodig, idem met opstootjes en politie.

afbeelding van taaikossie

En je ziet wat er van komt, kijk maar naar deze regeringsleiders.

afbeelding van foofer

@Ploertendodert: "Zuipen hoort erbij." Triest als je geen lol kan maken zonder drugs te gebruiken.

afbeelding van KrentjeBrei

Ploertendodert | 04-01-13 | 09:02
Zuipen hoort er helemaal niet bij te horen. Dat is niet genieten in mate maar excessief misbruik, en dat is in geen enkele vorm goed.

afbeelding van Meat cleaver

Ploertendodert | 04-01-13 | 09:02 |
Exact, de betutteling begint steeds gekkere vormen aan te nemen. Straks moet men nog verplicht een valhelm dragen op de vrimibo.