Ministerie verborg rapport over ProRail

30 januari 2013 om 08:09 door G. Hoevenaars
Ministerie verborg rapport over ProRail

Pijnlijk momentje voor ProRail en het ministerie. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een vernietigend rapport over de spoorbeheerder zeven maanden stil gehouden. In het rapport staat dat de werkwijze van het bedrijf leidt tot extra vertragingen en mogelijk zelfs treinongelukken.

De Volkskrant wist het rapport van de Inspectie Leefomgeving en Transport boven water te krijgen via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Er staat te lezen dat de inspectie oordeelt dat ProRail het spooronderhoud dusdanig goedkoop aanbesteedt dat dit tot extra vertragingen en mogelijk zelfs treinongelukken zal leiden.

De krant schrijft dat staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) ook een brandbrief over hetzelfde onderwerp van spooraannemer Strukton terzijde schoof. Volgens de krant heeft een woordvoerder van Mansveld gezegd dat het inspectierapport nooit openbaar is gemaakt, omdat ProRail de Inspectie Leefomgeving en Transport vorig jaar juni beterschap beloofde.

Reacties

afbeelding van Boomschade

Wilma Mansveld schoof het rapport terzijde.
Dus toch Partij van de AFBRAAK,
EN Asscher is ook lekker bezig met de schuld van de inkomensdaling naar de pensioenfondsen te schuiven.
PvdA ? Rovers - stelers - tuig.

afbeelding van dirkx62

Als er treinongelukken van kunnen komen en ze hebben het stil gehouden dan zijn het potentiele moordenaars.
Niets meer niets minder.
Dus die gene die daar verantwoordelijk voor zijn, aanpakken die hap.
Die zijn die baan niet waard als ze mensenlevens op het spel zetten.
Aan goede bedoelingen en beterschap beloven hebben we niets aan.
Er was nog niets gebeurd, dan hadden ze het toch moeten melden.
Nu zijn het criminelen in mijn ogen en verdienen om een paar jaartjes van vadertje staat te mogen leven, in de bak wel te verstaan.