Tekort aan medicijnen

4 februari 2013 om 07:19 door A. Karimi
Tekort aan medicijnen

Apothekers slaan alarm over een tekort aan beschikbare medicijnen voor onder andere te hoge cholesterol, te hoge bloeddruk en depressie. In 2012 was elke week bij een op de twintig medicijnen een probleem met leveranties. Dat zegt de KNMP, de branche-en beroepsorganisatie voor apothekers.


Preferentiebeleid


Grote boosdoener is het preferentiebeleid, zegt KNMP-voorzitter Rik van der Meer. In dit beleid bepalen zorgverzekeraars welk patentloos geneesmiddel voor een patiënt wordt vergoed. „Dat beleid is nu helemaal doorgeschoten en moet absoluut stoppen.”

Het tekort veroorzaakt mogelijk onnodige gezondheidsschade voor patiënten, administratieve rompslomp en geldverspilling, aldus Van der Meer. Deze maand was er bijvoorbeeld enkele dagen een tekort in heel Nederland aan de nr. 1 antibioticum (Amoxicillinedrank) voor kinderen.Medicijntrouw


Soms is een geneesmiddel in algemeenheid niet verkrijgbaar, omdat het niet meer winstgevend is om te maken. Soms heeft een fabrikant het tijdelijk niet en moet de apotheker naar een andere fabrikant, aldus de KNMP. Apothekers moeten dit even zo vaak uitleggen aan patiënten. „Want de ene keer krijgt iemand een groen pilletje, dan weer een blauw pilletje. Dat is gevaarlijk omdat het indruist tegen medicijntrouw, dat vaak een probleem is bij ouderen die meerdere medicijnen gebruiken. Ook is het niet wenselijk dat er door het tekort soms medicijnen met andere bijwerkingen moeten worden voorgeschreven. Dat kan gezondheidsschade opleveren en veroorzaakt geldverspilling.”

 

Reacties

Men schiet in alles door. De hulpstoffen in medicijnen doen er ook geen goed aan. Er zijn mensen die niet tegen de verandering van hulpstoffen kunnen. Alles kost dan veel meer. Men bezuinigd op de verkeerde zaken. Maar dat geldt voor alles in de zorg, en daarbuiten wellicht ook.

Vreemd dat de mensen op de werkvloer alle misstanden en geldverslinging zien, terwijl de mensen in het torentje - die het zouden moeten weten vanwege hun opleidingen - die krijgen het niet op orde!
.
Het zijn gewoon allemaal opvreters en ook de zorgverzekeraard en apothekers zijn hier schuldig aan!

Alle partijen m.u.v. de patiënt werken met het winstoogmerk. Het hier van toepassing zijnde non-profitprincipe is volledig los gelaten en inderdaad ze zijn los geslagen. Het is nu al zo dat een pennenlikker achter zijn bureau voor u bepaald welke zorg u verdient en welke absoluut niet natuurlijk.

afbeelding van Boomschade

Was het niet Ab Klink en Gerda Verburg, CDA, die het zorgstelsel moest veranderen ? Het zou allemaal beter en goedkoper worden ?
We worden van alle kanten genaaid door onbekwame onbenullen.

Iedereen zou eens iets minder een pilletje voor elk kwaaltje willen hebben. Er zijn genoeg gezonde alternatieven.

RikRikken |04-02-13 |07:36|
Het is toch wat met al die opvreters. Elke reactie van je, maakt niet uit waarover, zijn er uitvreters. Zijn er , buiten jou natuurlijk, nog lieden die geen uitvreter zijn?
hoocheecoochee |04-02-13 |08:33 |
Wat heerlijk. U werkt dus volgens het non-profit principe. U wilt geen beloning wat in verhouding staat tot uw inspanningen. U hebt dus een uitkering.

Kunstmatig de schaarste van de medicijnen creëren, dan vervolgens de prijs flink opdrijven!

Wanneer we achter de werkelijke oorzaken van de explosieve stijging van de zorgkosten willen komen kunnen we beter de zorgverleners, zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie onder de loep nemen.
Deze drie conglomeraten spelen elkaar voortdurend de bal toe en onder het mom van ‘streven naar efficiency’ doen zij precies het tegenovergestelde. Zorginstellingen worden steeds duurder om hun winsten op te kunnen voeren of in ieder geval te consolideren en tevens hun bestuurders almaar hogere salarissen en bonussen te kunnen betalen.
De premies voor de zorgverzekeringen worden om de haverklap aangepast en de dekkingsomvang van de zorgpakketten wordt uitgehold door de bedragen van het eigen risico’s stapsgewijs steeds verder op te voeren in ruil voor het recht op het verlenen van minder zorg.
Dit alles om zogenaamd de kosten van de vergrijzing op te kunnen vangen. Daar tegenover staat de onverschillige houding van de verzekeraars om de farmaceutische industrie te bewegen de absurde prijzen van hun gepatenteerde medicijnen te verlagen naar voor de samenleving aanvaardbare niveaus.

*

http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/01/patentrechten-farmaceutische-industr...

afbeelding van koosje

An Dijvie
helemaal met jou stelling eens.
stel dat iemand die ziek is tijdens ze ziekte geen premie hoeft te betalen.
en als je beter bent verklaard je weer premie gaat betalen
dan is de druk om jou beter te krijgen voor de verzekeraars veel groter, en krijg je direct de aller beste medicijnen, schaarste en en te kort zal zeker niet meer gebeuren

@ An Dijvie , Exact

Het is niet voor niets dat de patiënt geen inzage krijgt in de kosten, ooit een keer een rekening gezien voor het verwijderen van een verstandskies F900,- (tig jaar geleden verzekering/behandelaar hadden ruzie) deze giga rekening bij IZZ gedeclareerd zonder morren uitbetaald gekregen.
Het kan niet anders dan dat het hele gezondheidsapparaat corrupt is en uit slimme corrupte mensen bestaat!
En waarom neemt Nederland nog steeds geen deel in het kiwi project?

http://www.artikel7.nu/maatschappij/de-medicijnlobby-staat-het-kiwi-mode...

afbeelding van koosje

Als iemand medicijnen moet slikken is dit kassa voor de farmaceutische-industrie
dus die hebben er belang bij dat je dit zolang mogelijk blijft doen en niet te snel beter zal worden. als nu een deel van onze ziektekosten premie naar deze industrie gaat kunnen hier de te verstrekken medicijnen van worden betaald. maar als je ziek bent betaal je tijdelijk geen premie aan de farmaceutisch-industrie tot je weer beter bent. zij moeten nu gratis de medicijnen verschaffen. nu hebben ze er dus belang bij dat je zo snel mogelijk weer beter bent. want dan ontvangen ze weer een deel van je premie.

Komt nog bij dat er medicijnen ingevoerd worden uit louche landen en elke zending controleren op de juiste stoffen wil men ons graag doen beloven/geloven maar is in de praktijk niet controleerbaar daar er externe belangen zijn.

En al helemaal niet in ons eigen corrupt medisch systeem, misschien dat onze overheid toekomstig hele zwaarwichtige dure slimme jongens in gaat zetten om de boel opnieuw op poten te zetten?

afbeelding van TheDutchViewer

Waarom krijg je dan al maanden van die tv-shit te zien dat ze erg veel weg gooien elke keer?

Zooo... dus de pillen kunnen niet geleverd worden..!?
Nederland wordt weer beter.

''Soms heeft een fabrikant het tijdelijk niet en moet de apotheker naar een andere fabrikant''
*
Of de fabrikant, wil zo afdwingen; ''dat het duurdere alternatief gekocht gaat worden, omdat de winstmarge daarop hoger ligt.
*
Gewoon op tijd bestellen apotheekje ! Management zit toch ook in de opleiding.
*
En anders een buffer creeren, middels meer gebruik maken van centrale toeleveringspunten. (eventueel die creeren/uitbreiden.)
*

Ja Nederland is op medisch gebied echt een derde wereldland aan het worden c.q. is het inmiddels.
Volgend jaar ga ik de door mij gebruikte medicijnen overegens zelf importeren, wat veel goedkoper is, dan via je inkomensafhankelijke eigen bijdrage betalen.
Turkije is heel aantrekkelijk voor het bestellen van medicijnen maar overigens ook voor een uitgebreide tandartsbehandeling.
Dan ga je praktisch gratis op vakantie als je dit vergelijkt met de Nederlandse tandartstarieven.

afbeelding van gamb25

ik heb nog een lade vol met kuurtjes en anderen pillen die ik mee kreeg en dan halve wegen mee mocht stoppen en die pillen blijfen dan liggen vraag me af wat dat kost perjaar sommigen kosten 25 euro per doosje en ik zal vast niet de enigen zijn die dat heeft