Kijk uit voor xtc-pil met doodshoofd

11 juni 2013 om 19:59 door A. de Jong
Kijk uit voor xtc-pil met doodshoofd

In de xtc-pil die is gebruikt door een 21-jarige man die afgelopen weekeinde in Den Bosch overleed, zat de levensgevaarlijke stof PMMA. Dat heeft de Brabantse verslavingszorginstelling Novadic-Kentron bekendgemaakt.

Voor de fanatieke stappers en festivalgangers: Novadic-Kentron ontraadt het gebruik van de pillen en gaat in Den Bosch en andere steden flyeren om uitgaanspubliek te waarschuwen. De pil is beige en te herkennen aan een doodshoofdlogo.

PMMA
Het gevaar van PMMA is dat het effect veel later optreedt waardoor gebruikers denken meer te moeten en kunnen gebruiken. Uren nadien kunnen ernstige fysieke effecten optreden zoals een verhoogde hartslag en extreem hoge lichaamstemperatuur.

Reacties

afbeelding van Berend Boxemrekker

Dat is wel even slikken.

afbeelding van mutsje

Kijk uit voor alle xtc anders wordt jezelf een doodshoofd.

afbeelding van RikRikken

Kijk uit voor doodshoofdjes. En de rest is goed voor je!

afbeelding van alfred2011

doodshoofd afbeelding moet toch genoeg zijn zou je denken. Ik zou ook xtc met doodskist, magere  hein, misschien zelfs een engel/duivel links laten liggen. 

afbeelding van gamb25

iemand gaat dood en iedereen loopt gelijk gevaar kom op zeg als het er nou 10 zjin in een weekend dan heb je een probleem<br>

afbeelding van moof

gewoon al die pokke zooi vermijden *vegetarisch verantwoord macro biologisch kruiden mix opsteken doet*

afbeelding van Berend Boxemrekker

<code>[<a href="#comment-1682400">@gamb25</a> | 12-06-13 | 01:15]</code><br>Exact, bij één dode die een bepaalde XTC-pil heeft gebruikt is er niets aan de hand. Die rommel wordt met duizenden tegelijk geslikt, dus de kans dat deze ongelukkige het slachtoffer is van een verkeerde/giftige pil is uiterst nihil. Het zou eerder aan een hartkwaal/hersenbloeding oid gelegen hebben, anders gingen er wel meer.

afbeelding van alfred2011

Het stuk geeft het al aan. Als je de gebruiksaawijzing (van dit medicijn) niet leest ga je eraan.<div><br></div><div>Een paar pillen tegelijk in je mik is niet goed voor je.</div><div><br></div><div>Overigens wel het meest effectieve middel om te stoppen met die troep. Als er &nbsp;mensen om je heen doodvallen door drugs stop je misschien zelf ook.&nbsp;</div><div><br></div><div>Anders: Darwin...</div>

afbeelding van regel1

<code>[<a href="#comment-1682413">@Berend Boxemrekker</a> | 12-06-13 | 01:47]</code><br>Ze worden niet alleen met duizenden tegelijk geslikt, maar ook geproduceerd. En aangezien er PMMA gevonden is in deze pil (en overleden consument) is een waarschuwing dus wel degelijk van belang.

afbeelding van Jezus van Nazareth

[ Смерть шпионам modus]
Tja, dat krijg je hè, met al die coffeeshops. Men snuift en spuit maar wietpillen alsof het niks is, geen wonder dat het zo slecht gaat met de economie in Nederland! Ik zeg: alle drugsverslaafden verplicht een overdosis XTC laten roken!
[/Смерть шпионам modus]
&nbsp;

afbeelding van Severe

<code>[<a href="#comment-1682400">@gamb25</a> | 12-06-13 | 01:15]</code><br>Het slikken van xtc is dus nu tot een Russische roulette handeling &nbsp;verworden, dadelijk moet je oppassen voor de pilletjes welke groen zijn met de afbeelding van een Joker symbooltje etc, etc.<div>Wie graag de hollandse versie van Russische roulette prefereert moet gewoon zijn gang gaan.</div>

afbeelding van flowert

<code>[<a href="#comment-1682505">@Jezus van Nazareth</a> | 12-06-13 | 10:11]</code><br>Voordat je het weet zitten ze in een hoekje op een stukje aluminiumfolie xtc-pillen te branden. Dat krijg je dus pure LSD.<br>Weet je hoe gevaarlijk dát kan zijn als je dat snuift?<br>

afbeelding van Jezus van Nazareth

<CODE>[<A href="#comment-1682831">@flowert</A> | 12-06-13 | 16:12]</CODE>
<CODE>Daarom laat ik mijn 50" LSD ook nooit op standby staan. Als dat in de hens gaat...</CODE><BR>

afbeelding van flowert

<code>[<a href="#comment-1682846">@Jezus van Nazareth</a> | 12-06-13 | 16:25]</code><br>Ik word al psychedelisch bij de gedachte alleen.