Zieke dikke dame sterft na weigering KLM

26 november 2012 om 16:29 door M. van Berkel
Zieke dikke dame sterft na weigering KLM

Een enorm dikke vrouw is overleden nadat vliegtuigmaatschappij KLM weigerde haar mee te nemen op een vlucht, zo claimt haar man. De 56-jarige Vilma Soltesz wilde van Hongarije naar Amerika vliegen, maar kwam het vliegtuig niet in. De vrouw stierf negen dagen later.

Vilma weegt ruim 192 kilo, heeft één been en zit mede daarom in een rolstoel. De vrouw, die door haar ziekte veel vocht vasthoudt, was net samen met haar man Janos voor een jaar naar Hongarije gegaan en wilde half september dit jaar terug richting het land waar ze woonde.

Extra lange riem
De vrouw werd naar verluidt geweigerd, omdat ze niet in de riemen zou passen. "Ze hebben geprobeerd haar achterin het vliegtuig te plaatsen, maar ze hadden geen extra lange riem om haar veilig te vervoeren", aldus haar man tegen de New York Post. Janos kreeg tevens te horen dat zijn vrouw te zwaar was voor de stoel. Janos claimt echter dat hij en Vilma al in het vliegtuig zaten.

Een woordvoerster van KLM laat weten dat een riem echter niet de oplossing van het probleem was: "Het bleek dat de passagier fysiek niet in staat was om het vliegtuig in te stappen, ondanks alle inspanningen van KLM. Een stoel of gordeluitbreiding zou niet de oplossing zijn."

Hongaarse dokters
Niet alleen KLM, maar ook het Duitse Lufthansa en het Amerikaanse Delta weigerden de vrouw, waardoor het stel genoodzaakt was in Hongarije te blijven. Wilma werd steeds zieker, maar het duo wilde niet naar een Hongaars hospitaal, omdat dokters al daar geen weet hadden van het medische dossier van Wilma. Uiteindelijk stierf de vrouw.

Via een miljoenenclaim wil Janos de geleden schade op de vliegtuigmaatschappijen verhalen. Volgens de man zijn KLM, Delta en Lufthansa medeverantwoordelijk voor het overlijden van zijn vrouw.

Reacties

afbeelding van JamesF

Voor dit soort mensen is het vrachtruim toch uitgevonden?

afbeelding van Kelele Nyingi

Het was dus niet alleen KLM, die haar weigerde.
.
Ben ik nog wel heel nieuwsgierig naar het volgende: hoe is zij dan een jaar geleden in Hongarije terechtgekomen??

afbeelding van MvE

Het bagageruim was geen optie?

afbeelding van bloodysunday

Heeft die man miljoenen schade geleden , vandaar miljoenen claim ??

afbeelding van willem4130

Ach, met wat creativiteit en wat extra inzet hadden ze en in de VS kunnen komen en het ook wel voor elkaar gekregen haar medisch dossier naar Hongarije te krijgen. Beetje flauw om de KLM verantwoordelijk te houden voor haar dood, hoe triest dat op zichzelf ook is.

afbeelding van MacMandy1

@Kelele Nyingi | 26-11-12 | 16:40
In een jaar kan veel gebeuren he.
Maar hij heeft haar niet laten helpen in Hongarije, dus ook wel een beetje zijn schuld? Als je vrouw (dood)ziek is zoek je toch hulp? Vliegen is dan echt niet te beste optie.

afbeelding van BestWestern

Voor zo iemand is de firma Wagenborg in Delfzijl een uitkomst.
Container huren, op zeeschip plaatsen en klaar is Vilma.

afbeelding van Adormin

Je bent doodziek, maar gaat niet naar het ziekenhuis? En dan leg je de schuld bij een vliegtuigmaatschappij? En was het nu een Hongaar die water vasthield of een Amerikaan die burgers vasthield?

afbeelding van Iskander

Man in staat van beschuldiging stellen voor het onthouden van medische verzorging van een doodziek persoon, zijnde zijn vrouw?

afbeelding van flowert

Van de zeven schoonheden zijn kuiltjes in de wangen toch wel de meest aantrekkelijke.

afbeelding van Hendrikaatje

Iskander | 26-11-12 | 17:02
Dat is heel logisch! ++

afbeelding van Orakeltje

Dat gelul altijd van die veelvraten die beweren dat het door een ziekte komt, bah!
Moeder natuur vond gewoon dat ze teveel ruimte innam en heeft preventief geruimd, that's all.

afbeelding van pestjong

Ik zeg probleem is dus opgelost, KLM zou geld moeten vragen aan die vent. Z'n rekeningen zijn per direct een stuk lager zonder dat zieke nijlpaard.
Zorg weigeren is je eigen keus, een kopie van je zorgdossier niet meenemen als je blijkbaar zo ziek ben is ook dom.

afbeelding van arthur.miller.3344

Ze ging wel naar een Hongaars ziekenhuis, maar daar konden ze haar niet meer helpen met haar nogal zeldzame ziekte. Had ze eerder geen tijd om met de boot te gaan? Wel een gedoe, natuurlijk, eerst naar de haven, dan eindeloos op zo'n boot (paar dagen? week?), maar als je echt wilt... of was ze al te ziek?
Heb een keer in een vliegtuig gezten waar gestommel uit het ruim klonk, volgens de stewardess vlogen er een aantal paarden mee. Kon ze niet in een verwarmede soort tent/paardenbox of zo?

afbeelding van aren4

Wat had ze , vreetzucht ?

afbeelding van flowert

aren4| 26-11-12 | 17:42
Een dichtgeslibte aorta.

afbeelding van gamb25

@arthur.miller.3344 ze staan ook op de 66e plek met kwaliteit van ziekenhuizen america 27e nederland staat op 17e plek besten zijn de france. maar er zal toch wel iets zijn voor mensen met extreem overgewicht daar is vast wel iets voor net zo iets als een gips vlucht maar dan voor mensen met obesitas

afbeelding van Hendrikaatje

weigering KLM""Zieke dikke dame sterft na
Ja, 9 dagen daarna...
Ook waar:"Zieke dikke dame sterft na toilet bezoek".
of:"Zieke dikke dame sterft na laatste maaltijd".
En zeker: "Zieke dikke dame sterft na 9 dagen door onthouding medische hulp".

afbeelding van Sam80

Die vrouw had een ticket want ze waren al ingestapt lees ik. Op het moment dat je een ticket verkoopt ga je een overeenkomst aan met de klant en hoor je je als KLM daar aan te houden.

Mits je in voorwaarden laat opnemen dat als je boven 180 kilo bent dat je dan niet mee kunt vanwege riem of stoel en bla bla.. daarom zegt die woordvoerder van KLM dat de riem en stoel niet de probleem waren.. dus KLM gewoon betalen en jullie voorwaarden aanpassen. Dikkertje dab not allowd

afbeelding van Doemaargewoon

Hadden ze uit het buurland geen Antonov An-255 over kunnen laten komen? Je zou zeggen dat het dan had moeten lukken

afbeelding van OokVaag

Dus ze stierf liever dan dat ze tòch maar even ging kijken of de Hongaarse doktoren er raad mee wisten? Raar verhaal...

afbeelding van Amstel

"maar het duo wilde niet naar een Hongaars hospitaal"
Oftewel, eigen schuld, dikke bult.

afbeelding van Kelele Nyingi

@ Sam80 | 27-11-12 | 03:55
Kennelijk kon deze mevrouw niet voldoen aan de veiligheidseisen, die aan de overeenkomst verbonden waren. Zoals 'zitten in een stoel' en 'een veiligheidsriem'. Dat lag niet aan de KLM.

afbeelding van opabakker

Waarom een miljoenenclaim? Haar echtegoot houdt nu maandelijks kapitalen over die voorheen aan voedsel werden beesteed.

afbeelding van ikheballetijd

eigen schuld dikke bult.