Rusland en VS eens over Syrië-resolutie

27 september 2013 om 09:19 door M. van Berkel
De Syrische president Bashar al-Assad heeft volgens Rusland niets te maken met de chemische aanvallen.
De Syrische president Bashar al-Assad heeft volgens Rusland niets te maken met de chemische aanvallen.

Rusland en de VS zijn het eens over een ontwerpresolutie in de VN-Veiligheidsraad over de vernietiging van de chemische wapens van Syrië. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov afgelopen nacht gemeld.

Als de Veiligheidsraad instemt met het voorstel, is het de eerste resolutie van de raad sinds het begin van de oorlog 2011 over Syrië. Het akkoord komt na weken van diplomatiek gesteggel.

Amerika wilde graag militair ingrijpen in het voorstel laten opnemen, maar dat was tegen het zere been van Rusland. De bondgenoot van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad was ook tegen automatische sancties. Ook wilde het niet dat Assad als schuldige werd aangewezen voor de aanval met chemische wapens.

Syrië heeft tot op heden meegewerkt met het plan en heeft informatie gegeven over zijn chemische wapenarsenaal aan de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag.

Reacties

afbeelding van Raiza

Die vent hadden ze allang moeten afschieten, hij geeft helemaal niets om zijn volk, maar alleen om macht en geld.<br>

afbeelding van MrSpiritus001

<code>[<a href="#comment-1740226">@Raiza</a> | 27-09-13 | 09:59]</code><br><br>&nbsp;Alle regimes, die door het trio; Amerika, Engeland en Frankrijk in het, (hele) middenoosten; aan de macht geholpen zijn, is niet meer dan gedienstig, (dan wel ongedienstig, in deze), vuil. Ter verijking van westerse politicie.<br>