Column: Feesten en zuipend dood

14 juni 2011 om 10:44 door G. Dietvorst
Column: Feesten en zuipend dood

Hoe verschillend we als mens ook zijn, het enige zekere in het leven is dat we allemaal dood gaan.

Het is menseigen om de dood te bestrijden. Ik ben waarschijnlijk een mislukt mens, want ik wil de dood niet bestrijden. Ik wil het omarmen als de ware geliefde die smachtend op me wacht. Het lichaam is een perfecte machine die verslijt en dan op is. Dan moet ik dood.

Ik ben niet defaitistisch. Ik laat me graag door goede doktoren behandelen voor storingen (ziektes), maar als ik morgen een fatale ziekte krijg, zoals kanker, dan laat ik me niet behandelen. Dan ga ik feestend en zuipend dood. Dankbaar voor de mooie boeken, muziek, films, toneelstukken, televisieprogramma’s, radioprogramma’s, verhalen, sportevenementen en noem maar op die ik heb mogen ervaren. Bovenal, voor de mooie en inspirerende mensen die ik heb mogen ontmoeten. Bijna allemaal denken die anders dan ik. Dat maakt hen speciaal.

Voor speciale mensen doe ik dingen, die ik anders niet zou doen. Vandaag zet ik mij in voor Blue Ribbon, een organisatie die mannen wil wijzen op het gevaar van prostaatkanker. Ik wist niet eens waar mijn prostaat was, laat staan dat ik kanker eraan wil voorkomen. Mijn matie Kirsten Huibregtsen, dochter van een man die ik als goeroe zie, gelooft in dit doel en ik bewonder haar inzet en determinatie. Namens haar propageer ik gaarne het belang van aandacht voor prostaatkanker. Als u lang en gezond wil leven, controleer uw prostaat zodat u er wat aan kan doen. U mag ook de Premweg kiezen. Bespaar de maatschappij uitgaven aan ziektebestrijding, AOW, pensioen en andere verzorgingskosten door vroeg dood te gaan! Aan kanker, hartfalen, ongezond eten, of zoals ik het noem, het lekkere leven. Aan u de keuze. Wat u ook kiest, het is altijd goed, want als wij niet verschillend zouden denken, zou dit leven lang niet zo mooi zijn.

 

Reacties

afbeelding van snoes

Ik wist niet eens waar mijn prostaat was.
Je nachtkastje al gecheckt Prem?

afbeelding van femke halsema

als je kanker krijgt ga je feestend dood? ja idd u bent niet helemaal helder.

afbeelding van lonelystoner

Was Prem nog niet dood dan?

afbeelding van Quikfit

Hee Prem!Ik betaal de slingers en 25 liter sterke drank naar keuze...maar dan moet je die wel in 1 keer opzuipen.

afbeelding van Ultrafox

Hoe kan ik op beide opties stemmen.
De jongeren moeten harder worden aangepakt net als de mensen die de drank leveren.
En de leeftijd mag gerust omhoog naar 21.

afbeelding van hoocheecoochee

Rectaal toucheren is niet mijn ding Prem.

afbeelding van Смерть шпионам

Geen woorden maar daden wil ik zien

afbeelding van verwilderd

Van die betaalde belasting over m'n opgerookte sigaren zou ik ook heel lang kunnen feestvi...Ach , laat ook maar ..Zeg , Prem ..volgens mij doet elk mens dat : doodgaan , maar feestend en zuipend als ie kanker krijgt of heeft ? Al of niet als gevolg van ?

Jij je lol en ieder diertje z'n pleziertje. Overigens zien ze zulke goede voorbeelden bij ziekenhuizen ook niet graag binnen zien dragen , tappen ze ook en zelfs niet voor terminale 'feestgangers' ...of het moet al zo'n heel speciale cocktailparty zijn. Speciaal ook want alleen voor jou .

Zou ook maar niet te lang wachten mocht het ooit 's idd. zo uit gaan pakken , de reli's hebben niet zo veel op met euthanasie . Dus mocht je ook maar wat prostatische probleempjes krijgen , zuip en feest je je alvast maar 'n comaatje in ? Sjonge jonge ..Prem : waar zit je verstand nou toch ?

afbeelding van toutefois

Draaideurquerulant/multimediaal informatieverstrekker Prem is weer bezig, wat een vreugde!
Mogen we AUB zelf weten hoe we kapot gaan indien we terminaal zijn?
Maar dit plempsel riekt tevens naar een wat late midlifecrisis, zo van: ik moet nog 10 tot 15 jaar belasting betalen voor mijn sigaar uit eigen doos, ik zit in een veel te groot volgevreten lijf, wat heb ik nou bereikt enzovoort...om vervolgens als een soort wiedergutmachung je leven voortijdig ten gronde te richten.

afbeelding van Raso

Wat een zeikerds zijn jullie. Uiteindelijk zegt de beste man dat de keuze aan jezelf is. Hij heeft een mening/idee en daar leeft ie naar. Zijn keuze. Tis jullie keuze om als azijn pissers je droevige en gefrustreerde inzichten nav dit stuk te etaleren. Lezen is altijd moeilijkevoor de meeste spits reaguurders dat blijkt elke keer maar weer.

afbeelding van brain damage

Wat was ik blij om een tijdje niets van jou te vernemen Prem, kan niet lang genoeg duren wat mij betreft.

afbeelding van Tychikus

@Prem ("Hoe verschillend we als mens ook zijn, het enige zekere in het leven is dat we allemaal dood gaan.")
.
En zelfs dat is niet zeker. In de bijbel staat dat Jezus terugkomt op een wolk en dan alle op dat moment levende Christenen meeneemt op die wolk naar de hemel. Deze Christenen gaan dus niet dood voordat ze naar God toe gaan. Ik denk dat Jezus snel terugkomt (21 oktober???? ;-) ) en dan ben ik nog niet dood en zal dus onbestorven in de hemel komen.

afbeelding van Repri-man-de

"Bespaar de maatschappij uitgaven aan ziektebestrijding, AOW, pensioen en andere verzorgingskosten door vroeg dood te gaan!"
-
Prem, de meerderheid in Nederland bestaat nog steeds uit blanke autochtonen. Bovenstaande oproep beschouw ik dan ook als een uiting van een diepgewortelde racistische inslag, terwijl je daar zo tegen zegt te zijn. Bah, valt mij echt van je tegen! Hoewel ik het toejuich dat je meedenkt over manier van bezuinigingen voor de Nederlandse staat, vind ik het wel een gemiste kans dat je er alleen theoretisch mee bezig bent. Voer eens praktisch uit wat je nu in theorie besproken hebt en bespaar daarmee de samenleving een hele hoop geld. Dan drink ik daarna wel op jouw (voormalige) gezondheid, want ik ga voor de 100 jaar.

afbeelding van bekijket

en dat moet die schreeuwlelijk van een prem ons komen vertellen, dat wisten we natuurlijk zelf nog niet.

afbeelding van kipfilét

@ Tychikus newuser | 14-06-11 | 23:13
Dus u gaat er gemakshalve maar van uit dat u 1 van de 144.000 uitverkorenen bent ?
indien u gelovig bent , denk ik dat u de keus maar nederig aan God moet over laten.
On Topic
Prem ik ben het met je eens dat ieder mens die vrije keus moet kunnen maken.
Maar kan u uit mijn naasten kring zeggen, dat elk mens toch aan het leven vastklampt, ondanks de moedeloosheid, de pijn, het weten dat het niet te winnen is, een mens waar het knokken in zit, zal tot de laatste snik blijven knokken.

afbeelding van VivatResPublica

Overigens heb ik vernomen dat het voornamelijk met kleine kinderen doet