Column: PARTY!

21 september 2012 om 07:44 door James Worthy
Column: PARTY!

‘Je moet echt naar Club Tarantula gaan. Het is de grootste disco ter wereld. Tarantula is meer dan een club, het is een lifestyle, het is een life changing happening.’ De lippen van de doorgesnoven fop-boeddhist bewegen razendsnel en ik irriteer me aan de krampachtige wijze waarop hij Engelse woorden in zijn voor de rest rood-wit-blauwe zinnen deponeert. Sinds wanneer is onze eigen taal niet goed genoeg meer? Sinds wanneer is praten als Barrie Stevens zakelijk verantwoord en een geaccepteerd ding? Iemand noemde mij laatst een ‘fulltime creative freelance writer’; sedertdien is mijn Dikke Van Dale in hongerstaking.

Ik zit as we speak op Ibiza; de plek waar zowel alle mannen als alle vrouwen op een gemuteerde Winston Gerschtanowitz lijken. Dit feesteiland is de pulserende en gepiercete clitoris van alles wat hemeltergend kut is en de plek waar jeep hurende penopauze-papa’s zich, met behulp van botsauto-house en harddrugs, als een klein kind kunnen gedragen.  Zeven dagen geleden vloog ik met ArkeFly naar dit onbetwiste paradijs voor mensen met het Peter Pan-syndroom. Gedurende deze vlucht keek ik naar volwassen mensen die lauwe Bacardi in een halfvolle frisdrankfles probeerden te gieten. Ik zat niet meer in een vliegtuig, ik zat in de darmen van een vijftig tinten grijze FEBO-duif. ArkeFly geeft het doucheputje van Nederland vleugels en laat de gebroeders Wright ongetwijfeld een looping in hun graf maken.

Mijn negatieve gejank heeft naar alle waarschijnlijkheid van doen met mijn vriendin en het feit dat ze net als alle vrouwen ter wereld, voor Vijftig Tinten Grijs is gezwicht. Ik kan er niet meer tegen. Al dat zoetsappige KRO-sadomasochisme, het is doodvermoeiend. Ook op vakantie. Mijn bijkeuken fungeert al maanden als martelkamer en ze giet iedere avond, met de lach van een driekoppige hellehond, kaarsvet over mijn onderbuik. Het zit overal. Serieus, nog even en mijn lul staat in Madame Tussauds naast Nelson Mandela en Edwin Evers.

‘Wat is dat verschrompelde ding naast Edwin Evers?’ hoor ik de Japanse toeristen al denken. Dat is Nelson Mandela. Die arme man zat zeventwintig jaar gevangen op Ibiza. Helemaal alleen. In de donkere kelders van Club Tarantula.

Reacties

afbeelding van Kelele Nyingi

Ik moest grijnzen.
.
Van iemand, die 'zich irriteert' verwacht ik overigens geen commentaar op het taalgebruik van anderen.

afbeelding van Mark Rutten

"Dit feesteiland is de pulserende en gepiercete clitoris van alles wat hemeltergend kut is...". Mooie zin!