Sorry om hoofd Bush in Game of Thrones

15 juni 2012 om 10:44 door R. Vos
Sorry om hoofd Bush in Game of Thrones

In de climax van het eerste seizoen van fantasyserie Game of Thrones is een verzameling gespiesde hoofden te zien, waarvan een het evenbeeld is van voormalige president George W. Bush. Producenten David Benioffe en D.B. Weiss wijzen er nog op in het dvd-commentaar. En dat heeft tot wrevel geleid.

Dat schrijft /Film. Zender HBO, die de serie uitzendt, en de producenten hebben een excuses uitgevaardigd. Het hoofd van Bush zal ook niet meer te zien zijn op toekomstige uitgaven van de dvd. In de sorrybrief is te lezen: "We vinden het onacceptabel, respectloos en van slechte smaak getuigen."

Willekeur
Het is overigens niet duidelijk of het hoofd écht op Bush had moeten lijken. In het commentaar maken de producenten in elk heval duidelijk dat het gebruik geen politiek statement was. "We gebruikten gewoon welk hoofd we zo gauw paraat hadden." Hoe dan ook, toen er online over werd bericht ging het al gauw viral en volgde snel een lading kritiek.

In latere uitleg zegt het duo nog: "Wat gebeurde: we hebben een enorme lading neppe lichaamsdelen. Na het filmen van de scène wees iemand op de set erop dat een van de gebruikte hoofden op George W. Bush lijkt. We hadden het niet zo moeten benoemen in het dvd-commentaar."

Volg Spitsnieuws op Facebook.

Reacties

Ja leuk en aardig maneer komt seizoen 3 uit?

Barkruk | 15-06-12 | 11:00
Even denken hoor, seizoen 1 kwam uit op 3 april 2011
Seizoen 2 kwam uit op 1 april 2012
Ik gok dus dat seizoen 3 uitkomt op 31 mei 2013 of 7 april 2013.

@Vos:
Zoek eens op wat neppe betekend voordat je het woord nep op die kinderlijke manier gebruikt.

@barkruk:
31 mei 2012 of 7 april 2013

Moet ik nog zolang wachten... dat zuigt.

ikweetgeennicknaam, 31 maart 2013 of 7 april 2013

Barkruk | 15-06-12 | 11:42

Misschien moet je de boeken gaan lezen, die zijn toch beter.

De boeken lijken niet zo zeer op dat van de film. Er zijn heel veel andere wegen gekozen maar zelfs als je zou gaan lezen moet je ook wachten, want er zijn er nog maar 5 van de 7 uit ;)