’Studeren kan altijd nog’

28 november 2012 om 06:55 door A. van der Voort
’Studeren kan altijd nog’

Eerst was hij de jongste producer, nu is Erik van den Boom de jongste ambassadeur van Dance4Life. Met niemand minder dan zangeres Esmée Denters maakte hij de nieuwe Dance4Life track, waarvan de opbrengst naar de bestrijding van hiv en aids gaat. Vandaag wordt het nummer uitgebracht, en 1 december treedt het duo op in Ahoy.

In de ogen van Erik Arbores (15) heeft Esmée Denters het rock ’n’ roll-leventje waar elke jonge getalenteerde zangeres of producer op hoopt. Een droom die hij ook ooit hoopt te verwezenlijken. „Het is toch te gek als je op tournee gaat met allemaal grote Amerikaanse sterren. Wie wil dat nou niet? Ik wel hoor!”, zegt de enthousiaste producer, die in het echt Erik van den Boom heet. Hij was al drie keer te gast bij De Wereld Draait Door en heeft een contract bij Spinnin’ Records, de platenmaatschappij van onder andere dj’s en producers Afrojack en Sander van Doorn.

Ambassadeur
De keuze was dus zeer rap gemaakt, toen de kersverse ambassadeur van Dance4Life een zangeres nodig had voor zijn nieuwe track. „Esmée is gewoon heel erg goed”, zegt hij resoluut. „Iedereen zei tegen mij dat het toch nooit zou lukken om haar te strikken. Er zijn te veel mensen in haar omgeving die haar afschermen. Ik trok de stoute schoenen aan en heb haar een mailtje gestuurd. Esmée reageerde heel enthousiast en zei meteen dat ze dat wel wilde.”

Niet veel later ontmoetten de twee jonge talenten uit Nederland elkaar in de studio. „We hadden niet zoveel tijd, dus het was hard werken. We hebben twee dagen lang van twaalf tot twaalf aan de track gewerkt. Ik had de muziek al klaar, zij heeft het ingezongen. Het was erg leuk om met haar samen te werken. Nu ben ik toch een beetje verwend. Hoe moet dat nou, als ik in de toekomst met een minder goede zangeres moet samenwerken?”

Wonderkind
De droom die hij najaagt, komt steeds dichterbij. De getalenteerde producer kwam in het nieuws toen hij op dertienjarige leeftijd zijn gymnasiumdiploma behaalde. De droom van het wonderkind lag echter niet in de academische wereld, maar in de dancemuziek. Armin van Buuren vond zijn muziek erg goed en ook Matthijs van Nieuwkerk geloofde in de belofte uit Schiedam. Binnen de kortste keren werd hij uitgenodigd als gast in De Wereld Draait Door. ’s Wereld beste dj tekende hem vervolgens op zijn label, waarna de eerste boekingen binnenstroomden. „Ik heb veel moeten laten gaan, omdat ik nu nog te jong ben om na elven op te treden. Toch was mijn eerste optreden op het Amsterdam Dance Event voor vijfduizend mensen, mijn tweede was voor drieduizend. Dat overkomt niet iedereen.”

En het kan nog groter. Over een paar dagen, op 1 december, treedt hij samen met Esmée Denters op tijdens het Dance4Life event 2012 in Ahoy. „Vorig jaar mocht ik tijdens het evenement ook optreden. Dat was erg gaaf; ik heb weer erg veel zin in.” Het is best wel een grote stap voor iemand die gewend is om zijn studio op zolder in zijn ouderlijk huis te werken. Tijdens het interview laat hij zien waar zijn tracks worden geboren: „Het is niet erg indrukwekkend”, zegt hij over de computer en een piano die er staan. „Vroeger bestond een studio uit een groot mengpaneel met honderden knoppen. Tegenwoordig heb je dat niet meer nodig; dat staat gewoon in het programma dat ik gebruik.”

Talent
Al op jonge leeftijd - hij was tien jaar - is hij begonnen met het maken van zijn eigen muziek. Dat hij talent heeft, werd al snel duidelijk. „Op mijn vierde heb ik mezelf leren piano spelen. Dat had ik vrij snel onder de knie en later begon ik mijn eigen dancetracks te produceren.” Dat bleef niet onopgemerkt. Door zijn volwassen sound valt hij erg in de smaak bij meerdere labels. Nadat hij een tijdje bij Armin van Buurens label Armada heeft gewerkt, kiest hij echter voor het houselabel Spinnin’ Records. „Ik wil heel graag een grote houseproducer worden, en natuurlijk hoop ik, net als Esmée, met sterren samen te werken. Rihanna of Katy Perry. Maar zover ben ik nog niet. Voorlopig blijf ik me fulltime focussen op mijn eigen muziek. Op mijn achttiende kan ik altijd nog studeren.”

Reacties

afbeelding van sarko

Dacht even daar heb je weer zo'n puber met dromen , maar het zit toch anders in elkaar.
Nou , succes dan maar ..