Divorce-acteur Van Uchelen overleden

3 juni 2013 om 07:54 door N. Deutekom
Marc van Uchelen hier met zijn vrouw Lies Visschedijk.
Marc van Uchelen hier met zijn vrouw Lies Visschedijk.

Regisseur, acteur en producent Marc van Uchelen is overleden. Hij is 42 jaar oud geworden. Het blog Theatermaker maakte het nieuws bekend op twitter. Waaraan de artiest is overleden, is onduidelijk.

Van Uchelen speelde op zijn vijftiende de rol van Anton Steenwijk in de verfilming van het boek De Aanslag van Harry Mulisch. De film kreeg in 1987 een Oscar voor beste buitenlandse film.

Van Uchelen regisseerde diverse korte films en commercials, maar hij bleef ook acteren. Zo schitterde hij in Hufters & Hofdames en Rent-a-Friend van regisseur Eddy Terstall. En ook kreeg hij onlangs een kleine rol in de populaire serie Divorce en was hij te zien in de film Boven is het stil van regisseur Nanouk Leopold.

Van Uchelen was getrouwd met actrice Lies Visschedijk. Zij is bekend is van onder meer Gooische Vrouwen, waarin zij de rol van Roelien Grootheeze speelde.

Reacties

afbeelding van mutsje

Alle keizers, dat is wel heel jong.

afbeelding van advocaatvandeduivel

Zelfmoord is zojuist door de bevestigd.Ik ken zijn motieven niet, maar het blijft een onwijze ego daad.Zijn nabestaanden moeten hiermee leren leven. Nogmaals, ik ken de beste man verder niet. R.I.P. 

afbeelding van advocaatvandeduivel

Familie