Gouden single Mr. Probz niet erkend

24 juli 2013 om 17:59 door D. van Unen
Gouden single Mr. Probz niet erkend

Het was nog wel zo'n feestelijke dag voor rapper en zanger Mr. Probz gisteren. Uit handen van 3FM-dj ontving hij een gouden plaat voor het 10.000 keer verkopen van de single Waves. Mooi voor aan de muur, geldig is het ding alleen niet.

Brancheorganisatie de Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers (NVPI) erkent het succes niet. Dennis Princewell Stehr oftewel Mr. Probz brengt zijn muziek in eigen beheer uit, en is dus geen lid van de vereniging. En dan kun je zoveel singles verkopen als je wilt, officieel erkend word je gouden plaat dan nooit.

Een medewerkster van de NVPI laat tegenover StateMagazine.nl weten: "Ik heb wel een aanvraag voor penningen voor de single gekregen, maar aangezien het hier om een in eigen beheer uitgebrachte single gaat en de penningen en daarmee ook de officiële status, voorbehouden zijn aan leden van de NVPI, heb ik dit verzoek helaas af moeten wijzen. Wat ons betreft heeft deze single dus officieel geen gouden status."

Wat dus slechts rest is het liedje. Dat wat ons betreft prachtig is. Goud of niet.

Reacties

afbeelding van Hyromaru
NVPI is chagrijnig dat ze geen graantje konden meepikken...
afbeelding van jvy_007
Ik denk ook niet dat er een CD-perserij te vinden is die 10.000 singles hiervan geperst heeft. Je moet in een winkel eens een single proberen te vinden, je vindt eerder een 40 jarige maagd.
afbeelding van Ik Protesteer
Eindelijk eens een nummer wat je kan afluisteren zonder pijn aan je oren. Van mij krijgt hij goud!
afbeelding van sarko
Wat dus slechts rest is het liedje. Dat wat ons betreft prachtig is. Goud of niet.***************************12 in een dozijn , beetje van dit en dat --soft gedoe ..Eh , dus duidelijk niet mijn smaak.......
afbeelding van SbSp 2
Muzikanten die hun muziek in eigen beheer uitbrengen altijd + véél!
afbeelding van Sleepwalker
En om lid te worden hoeveel % gaat er dan naar hun organisatie.
afbeelding van picrasso
[@$leepwalker | 24-07-13 | 19:51]Over audio omzet €500 voor 5 jaar + 4% van je binnenlandse omzet. En dan komen er nog kosten bovenop voor video en buitenlandse omzet.
afbeelding van ghetto-69
[@jvy_007 | 24-07-13 | 18:11]Als liefhebber van vinyl ( in mijn geval alleen single s aangezien ik een jukebox bezit ) kan ik je zeggen : er zijn er nog zeker winkels hiervoor . Uiteraard vaak alleen het oude spul wat mijn genre is . Verder als tip voor de ware liefhebber kun je terrecht bij Vinylparadijs die mij ook geholpen hebben door muziek op single te zetten wat op vinyl nooit is uitgebracht ( ik kon het iig niet vinden ) zoals Black van Pearl Jam . Weet niet of deze reclame mag van joris , maar ik heb de tip zelf ook een keer gekregen en wil anderen er graag in laten meedelen die stranden zoals ik zelf . 
afbeelding van Dr. Bambix
[@picrasso | 24-07-13 | 23:46]Serieus? why the fuck zou je jezelf aansluiten bij zo'n organisatie? om een gouden veer in je reet gestopt te krijgen?De enige erkenning dat een artiest nodig heeft en moet respecteren is dat van de fans/publiek zelf!
afbeelding van Kelele Nyingi
Alsof Mr. Probz op "erkenning" van de gevestigde orde zit te wachten...
afbeelding van Kelele Nyingi
[@Kelele Nyingi | 25-07-13 | 12:09]Sorry: erkenning DOOR de gevestigde orde.
afbeelding van Kelele Nyingi
[@Dr. Bambix | 25-07-13 | 10:12]Pcies
afbeelding van Corwin02
Begint met jatwerk , dan wordt het heel snel 'elevator music' sorry maar kan er niet echt van onder de indruk zijn
afbeelding van Dr. Bambix
[@Corwin02 | 25-07-13 | 12:10]Maakt niet uit joh! Muziek is smaak, dus voor ieder anders. Ik vind persoonlijk zijn stem een zeer mooi rauw randje hebben waardoor het emotionele veel beter naar voren komt.