Australiër: Ik bouw moderne Titanic II

30 april 2012 om 08:59 door R. Vos
Australiër: Ik bouw moderne Titanic II

Hoe de plot van een mager videovervolg werkelijk werd. De Australische miljardair Clive Palmer kondigde vandaag aan te starten met de bouw van een moderne versie van het schip Titanic. In 2016 kunnen fans op het voorsteven van de replica klimmen om imitaties van Leo & Kate te doen op de eerste reis van Engeland naar New York.

Palmer: "Het zal net zo luxe zijn als de originele Titanic, maar dan uitgerust met moderne technologie en de nieuwste navigatie- en veiligheidssystemen." De nieuwe generatie Titanic krijgt dezelfde afmetingen als de oorspronkelijke versie, en wordt gebouwd door een Chinees staatsbedrijf.

Afgelopen 12 april was het 100-jarig jubileum vn de tragische ramp, waarbij de onzinkbare Titanic in de Atlantische Oceaan een ijsschots ramde en zonk.

Reacties

afbeelding van teringtubbie

ojee chinees bedrijf.
ding zal wel vol backdoors en andere spyware zitten dan.

Ik heb geld te veel en ik verveel me?

@ teringtubbie | 30-04-12 | 09:05 |
En da's dan nog maar het topje van de ijsberg.

@teringtubbie & PretMinaret, beide plus heel veel :P hahaha

Lijkt mijn een mooi ding worden.Tja als je de platen (geld)er voor heb dan is dat niet zo moeilijk.Wat zou een reisje wel niet moeten kosten ?

Is sinds 1985 al de derde of vierde of zo die zo'n mallotenplan bedenkt.
Anderen hebben het na een tijdje opgegeven.
Is dus nooit rendabel te krijgen; Het gemiddelde drijvende flatgebouw, ofwel cruiseschip is qua afmetingen al groter en heeft meer hutten. Prijs per vierkante meter Titanic 2.0 staat dus in wanverhouding met een modern schip en is waarschijnlijk voor te weinig mensen op te brengen om dat ding voor meer dan een paar overtochten te exploiteren.
Als dat ding al gebouwd wordt, dan ligt het binnen 10 jaar op het stand van Alang als schroot. Ik vermoed dat de ouwe,na meer dan honderd jaar en met een niet geheel vlekkeloos veiligheids-blazoen, daar waar 'íe ligt, het langer uithouden gaat.