Ronaldo weer topscorer Spanje

23 januari 2012 om 08:29 door J. Geerdink
Cristiano Ronaldo benutte twee strafschoppen in Estadio Santiago Bernabéu.
Cristiano Ronaldo benutte twee strafschoppen in Estadio Santiago Bernabéu.

Lionel Messi heeft maar kortstondig kunnen genieten van zijn koppositie in de topscorerslijst van de Primera Division. De speler van FC Barcelona greep gisteravond na een hattrick tegen Malaga de leiding, maar werd enkele uren later alweer afgelost door Cristiano Ronaldo.

De Portugees toonde zich in het thuisduel met Athletic Bilbao weliswaar eenmaal minder trefzeker dan zijn Argentijnse concurrent, maar de twee door Ronaldo benutte strafschoppen zorgden er wel voor dat hij dit seizoen tot nu toe één treffer meer maakte dan Messi.

Koploper Real Madrid won met 4-1 en houdt op de ranglijst een voorsprong van vijf punten op Barça. Die ploeg won met dezelfde cijfers van de ploeg van Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen.

Reacties

afbeelding van wtf_ftw

Lionel Messi heeft maar kortstondig kunnen genieten van zijn koppositie in de topscorerslijst van de Primera Division
....
Ik kan me natuurlijk helemaal vergissen, maar ik kan me niet voorstellen dat Messi ook maar 1 seconde wakker ligt van het feit of hij wel of niet topscorer wordt.
Maar goed, dit soort berichtjes vullen
a. de sportkranten
b. is wederom reclame van slimme profsport marketingdeskundigen
c. leuke gesprekstof voor op het verjaardagsfeestje van tante Jetje.

afbeelding van wtf_ftw

gespreksstof.

afbeelding van Kenny Den Haag

denk dat je je helemaal vergist

afbeelding van ChupaChups

Triest dat veel mensen hem zo goed vinden, hij stelt niks voor, soms eventjes een paar schaartjes doen waarbij de actie totaal misgaat, bij grote wedstrijden ontbreekt hij totaal in het spel, en hij scoort heel van penalty's. Nou wat een speler.

Daarbij is Messi echt niet te vergelijken, hele defensies wegspelen in z'n eentje, en zelfs als hij niet scoort, dan zijn het zijn assists die zorgen voor goals.

afbeelding van s0lidus

Ik denk dat Messi dit seizoen met nog 19 duels te gaan topscorer wordt en het record van 40 doelpunten in de Spaanse competitie verbreekt. En de kans is ook groot dat hij in alle officiële duels dit seizoen boven de 60 doelpunten uitkomt.
Zijn statistieken dit seizoen tot dusver: 32 wedstrijden, 36 goals, 16 assists. Afgelopen seizoen kwam hij in 55 wedstrijden tot 53 doelpunten en 24 assists. C. Ronaldo is een hele goeie speler, maar heeft pech dat hij van dezelfde generatie is als Messi, waardoor hij de eeuwige nr. 2 zal zijn.

afbeelding van L. Abate

ChupaChups | 23-01-12 | 11:47 | Misbruik melden
Ik denk dat jij even onder messi's bureau moet komen. Jij hebt dus totaal geen verstand van voetbal als je zo denkt over de meest complete speler van dit moment. Ookal ben je een Messi fan, je zegt niet zomaar dat Ronaldo niks is. Wat ook meestal gebruikt wordt als argumentatie is dat hij homo of arrogant is. Zei jij niet toevallig, maar Usain Bolt is 10x arroganter dan Ronaldo en ik hoor niemand haten op hem, waarom? Omdat Ronaldo een aantrekkelijkere persoon is? Vat me niet verkeerd op maar beide spelers (messi en ronaldo) zijn geweldig om aan te zien, maar dat gehaat vind ik nergens op slaan.

afbeelding van Dr. Betweter

Altijd maar weer die jaloerse, hatende opmerkingen over Cristiano Ronaldo. Smaken verschillen, dat klopt, maar om nou zonder enig goed onderbouwd argument C. Ronaldo door de grond te boren is ronduit belachelijk en typisch Nederlands. Het feit dat hij zo ongelooflijk veel zelfvertrouwen heeft, tegen het arrogante aan, is geen reden om aan zijn kwaliteiten te twijfelen. Want zeg nou eerlijk, hoeveel voetballers in Spanje kunnen op dit moment zeggen dat ze meer goals hebben gescoord dan Messi? Check voor de gein eens de duizelingwekkende cijfers van Ronaldo: cijfers liegen niet. Ik raad ook iedereen aan om op youtube wat filmpjes te gaan bekijken van de beste speler de Portugal ooit heeft gehad (na Eusebio). Twijfels over zijn balcontrole, uithoudingsvermogen, techniek en schotkracht zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. En voordat ik het vergeet: Messi is inderdaad de beste speler ter wereld, maar laat je niet in de maling nemen door zijn engelengezicht. Ook Messi haalt fratsen uit die niet door beugel kunnen. Alleen is het marketingtechnisch gezien, niet slim om dat in de media breed uit te meten.