Wereldbeker Snowboard verlaat Landgraaf

23 augustus 2012 om 17:54 door R. Visser
Wereldbeker Snowboard verlaat Landgraaf

Na negen edities komt er dit jaar een einde aan wereldbekerwedstrijd parallelslalom in Landgraaf. De race op kunstsneeuw in SnowWorld in de Limburgse plaats gold lange tijd als openingswedstrijd van het seizoen.

"Door het wegvallen van de hoofdsponsor lukt het niet meer om het rond te krijgen. De exploitatiedruk op de skivereniging en Snowworld in Landgraaf zou te groot worden", aldus de woordvoerder van de Skivereniging. "Het is een heel duur evenement omdat voor tv-uitzendingen veel licht nodig is en Landgraaf veel werk heeft aan de piste. Zonder sponsor is het niet meer haalbaar. De internationale federatie FIS had een andere sponsor moeten vinden, daar speelden wij geen rol bij."

De Skivereniging betreurt de gang van zaken. "Het is heel jammer. Zeker ook nu Nicolien Sauerbreij nog doorgaat tot Sotsji. We zetten nu in op een Europa Cup slopestyle omdat dit in 2014 ook olympisch is en veel spektakel biedt."