Super Bowl strijd tussen Harbaugh-broers

21 januari 2013 om 11:09 door usasports.nl
John Harbaugh en John Harbaugh
John Harbaugh en John Harbaugh
Voor het eerst in de historie van American football staan er twee broers tegenover elkaar in de Super Bowl. Coaches John en Jim Harbaugh leidden afgelopen weekend hun clubs (Baltimore Ravens en San Francisco 49'ers) naar de finale om de Lombardy Trophy.

De San Francisco 49'ers rekenden af met de Atlanta Falcons, 28-24. De Falcons leidden in de wedstrijd met zeventien punten, maar ijzersterke Niner-verdediging en het koele spel van quarterback Colin Kaepernick brachten San Francisco terug in de wedstrijd. Running backs Frank Gore (90 yards) en LaMichael James (36 yards) combineerden voor drie touchdowns.

Makkelijke fieldgoal
De Baltimore Ravens voorkwamen Tom Brady's record-zettende zesde Super Bowl verschijning. Brady en de New England Patriots spelen traditioneel gezien matig tegen de Ravens, die vorig jaar één gemiste vangbal, en een gemakkelijke fieldgoal, van de Super Bowl verwijderd waren. Toen wonnen de Patriots, nu waren de Ravens simpelweg te sterk: 28-13.

Ray Lewis, linebacker en verdedigend captain van de Ravens, speelt in de Super Bowl zijn laatste wedstrijd. Hij kondigde voor de play offs aan met pensioen te gaan, als dit seizoen voorbij is. Lewis kwam terug van een gescheurde triceps en leidt zijn ploeg deze play offs in tackles, met 44 in drie wedstrijden.
 
Lees de dagelijkse verslagen van al je favoriete teams op www.usasports.nl en bekijk dagelijks ESPN America voor alle highlights.