ING: hackverhaal is onzin

13 juni 2012 om 18:39 door A. Ringeling
ING: hackverhaal is onzin

Nadat eerder vandaag het bericht naar buiten kwam dat justitie een 30-jarige Rotterdammer heeft gearresteerd die maar liefst een miljoen rekeningnummers met bijbehorende namen gejat zou hebben van rekeninghouders van ING, komt de ING nu met een verklaring waarin zij de berichten hierover met klem ontkennen.

Volgens ING zijn de systemen van ING helemaal niet gehackt. "Klanten hoeven zich geen zorgen te maken. Iemand heeft handmatig 1280 namen en nummers bij elkaar gezocht. Dit is gedaan door middel van Naam Nummer Controle, een standaardfunctie binnen Mijn ING. Het gaat nadrukkelijk niet om de gegevens van 1 miljoen ING klanten", aldus de verklaring.

Om de klanten verder gerust te stellen besluiten ze met: "De combinatie Naam en Rekeningnummer is geen informatie waar criminelen misbruik van kunnen maken. Voor het doen van een betaling via internetbankieren is namelijk ook gebruikersnaam, wachtwoord en een TAN-code nodig."

Reacties

afbeelding van teringtubbie

en gras is groen.
en de lucht is blauw.

afbeelding van sarko

Juist.

Wij van WC-eend......

afbeelding van Cola_Heavy

Pffffffffff........gelukkig maar!

Nou en? De ING zelf is gespecialiseerd in windhandel.

afbeelding van pestjong

Zou voor het eerst zijn dat ING dit met zekerheid kan zeggen. Er is geen één bank (in NL) die het IT spul zo goed op orde heeft dat ze dit kunnen zeggen zonder in het achterhoofd te weten dat het wel eens anders kan zijn.
En dat ze de boel kunnen belazeren bij ING hebben we van de week al gezien met die mooie boete.

Gaat u maar rustig slapen er is niets aan de hand. Wie heeft dat ook eens gezegd?