Grootste cyberaanval OOIT vanuit NL

28 maart 2013 om 10:29 door R. Schrijver
'I don't like spam!'
'I don't like spam!'

Het wordt al 'de grootste cyberaanval in de geschiedenis' genoemd. En die aanval werd waarschijnlijk gepleegd vanuit een oud NAVO-bunker in ons eigen kikkerlandje. Om precies te zijn in het pittoreske Kloetinge, zo meldt Mail Online.

De aanval is het gevolg van een vete tussen Spamhaus, een zelfbenoemde spamwaakhond, en Cyberbunker, een Nederlands bedrijf dat webruimte zou aanbieden aan sites die spam versturen. Het bedrijf werd door Spamhaus op de zwarte lijst gezet, wat niet in dank wordt afgenomen.

Cyberbunker ontkent aan Omroep Zeeland het steunen van spamsites. De aanval is ingezet door een groep vijanden van Spamhaus die zich verenigd hebben in de organisatie Stophaus.

Heel internet last
Vijf eenheden cyberpolitie uit verschillende landen onderzoeken nu de zaak. Volgens experts was de aanval op Spamhaus zo hevig dat het hele internet er last van ondervond. Zo zouden e-mails later aankomen dan gebruikelijk en vertonen online televisiediensten storingen.

Reacties

afbeelding van Amstel

Nog niks van gemerkt. Scheelt dat ik eigen internetprovider ben en dit verkeer beslist niet over ons netwerk loopt...

afbeelding van nigel.vandalfsen

[<a href="#comment-1639053">@Amstel</a> | 28-03-13 | 11:03]<br>Cyberbunker is aardig gevaarlijk bezig, de aanval die ze doen verstuurd even veel data, als all het verkeer in de benelux in 1 dag, per seconde.. Als dit door zet word men gedwongen de servers te rebooten, probleem aleen is is dat het servers zijn die technich niet uit kunnen staan, want dat zou een grove ondermijning van het internet infrastructuur zijn. Met andere worden, als ze het doen. Heb je een kans dat wereldwijd het internet er enkele uren uitligt.&nbsp;

afbeelding van teringtubbie

simpelweg de doodstraf eisen voor dit soort zaken...<br>en het liefst live op TV en internet streamen..<br>

afbeelding van pitabroodje

In NL wonen veel technische vernuften......

afbeelding van Смерть шпионам

zo'n bunker, is dat niet milieu onvriendelijk en is het niet beter dat het volgegooid wordt men cement?<div><br></div>